Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 20. maijs

Poļu detektīvs

 Kārtējā vecā grāmata "Poļu detektīvs".

Grāmatā ir 4 poļu rakstnieku romāni, kuri sarakstīti no 1973.g. līdz 1988.g. un latviski izdoti 1990.g. Grāmata man lasījās smagi. Pirmkārt, detektīvi veci un padomju tēmas iet tiem cauri - nav visai interesanti. Otrkārt, tie tomēr ir 4 romāni, kas smalkā drukā nodrukāti vienā grāmatā - nevar gribēt, ka izlasīs vienā vai divos vakaros :)

1) Barbara Navrocka - Apturi pulksteni uz vienpadsmitiem. Grāmata par to, ka kara laikā kāds nodod partizānus jeb mežbrāļus un vienam no tiem tomēr kaut kā izdodas izdzīvot. Cilvēks velta visu savu mūžu, meklējot nodevēju un beigās atrod to un nogalina. Tomēr, kā beigās atklājas, tad šis cilvēks nebija nodevējs... Nu tādā ziņā diezgan skumjš stāsts.

2) Džo Alekss - Nerimu vajāt viņu. Romāns par to, ka vienā ēkā tiek nogalināts bagāts cilvēks un policija piesaista vienu detektīvu pie izmeklēšanas. Detektīvs iztaujā visus mājiniekus un apmēram Mārplas stilā uzreiz atrod vainīgo :)

3) Henriks Gavorskis - Brieži ēd dārglietas. Nu šis vispār bija kaut kas jocīgs. Ok, tas, ka nogalina mednieku un tiek meklēts vainīgais, viss ir ok. Bet, apakšā atklājas baigā shēma, kā tiek nodotas dārglietas. Vārdu sakot cilvēks krogā skaļi izsaka paroles vārdus. Viena kundzīte, kam ir dārglietas nes tās mežā uz barotavu un savukārt cits cilvēks, tās pēc tam savāc un ved prom uz konkrēto pilsētu. Es nekādi nesapratu, kādēļ ir vajadzīga šī sarežģītā ķēdīte ar dārglietu nolikšanu mežā un lieku cilvēku iesaistīšanu, ja to varētu daudz vienkāršāk izdarīt?

4) Anna Klodziņska - Aiz tumsas sliekšņa. Šīs tāds baigi skarbais stāsts par narkomāniem. Kā tās tiek izgatavotas, tirgotas, kā tiek kārtoti savstarpējie rēķini. Kā ciešs un pārvēršas (arī mirst) narkomāni. Nu un romāna garumā tiek izmeklētas slepkavības ko vienas vietējā narko ražotnes/izplatītāju banda paveic.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...