Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 21. maijs

Italeri-Flakpanzer_IV_Ostwind-part.1-unbox

 Kā nākamo plānoju taisīt Italeri ražoto modeli Flakpanzer IV "Ostwind":


Scalemates it kā nerāda, ka šim modelim būtu saites ar kādu vecāku modeli un tas ir izdots 2023.g. Bet, mani māc pamatīgas šaubas - plastmasa ir baigi prasta un ne visai kvaliatīva - vai tiešām Italeri izdotu pilnīgi jaunu modeli un tādā kvalitātē? Vai varbūt tomēr šim ir saistība ar agrāko modeli no 2000.g. un būs tikai kaut kāds rebox variants, vai neliels apdeits ar jaunām detaļām?

Par pašu tehniku. Tulkojumā tas nozīmē Austrumu vējš. Kara beigās arvien vairāk vajadzēja mobīlas prettanku aizsardzības, lai tehniku un kājniekus aizsargātu no regulāriem PSRS un sabiedroto uzlidojumiem. 1944.gadā uz Panzer IV bāzes izstrādāja pretgaisa aizsardzības sistēmu ar 37mm lielgabalu (ar 1000 šāviņiem). Papildus bruņojumā bija 7,92mm ložmetējs. Tehnikas parametri: garums 5,92m, platums 2,95m, augstums 3m un masa 25 tonnas. Apkalpe sastāvēja no pieciem kareivjiem: komandiera, šāvēja, lādētāja, vadītāja un sakarnieka. Uz priekšu to dzina 12cilindru 300ZS Meibaha dzinējs, kas ļāva sasniegt 38km/h un ar vienu uzpildi varēja nobraukt ap 200km. Kopā tika uzražotas 44 vienības, kas ir salīdzinoši maz. Ja karš nebūtu tuvojies beigām, gan jau uzražotu vairāk. Šo tehniku varēja izmantot arī pret mērķiem uz zemes, ne tikai gaisā. Protams, tankus, nevarēja sašaut, bet pret kājniekiem un švakāk bruņoto tehniku, tas bija efektīvs.

Instrukcija melnbalta ar vienu krāsainu lapu:





Vinila ķēdes:

Uzlīmes un siets, no kura būs jātaisa kabīne:

Vanna no vienas detaļas:


Nu un pārējās detaļas, kuras jau tagad man nepatīk - nekvalitatīvas, daudzām ir liekas plastmasas aplikumi. Vēl jāsaka, ka nav nekādas struktūras virsū. Pilnīgi izskatās, ka ir kaut kāds vecs komplekts, jo viens rāmītis pat ir tikai daļēji iedots līdzi (kaut kas liekais ir nogriezts). Tāpat par to var spriest pēc instrukcijas, ka kaut kādas detaļas paliks pāri.






Tā kā redzēs, kas te vispār sanāks. Jācer, ka nebūs galīgi garām arī salaiduma vietas un nebūs jānožēlo pirkums.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...