Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 27. maijs

Italeri-Flakpanzer_IV_Ostwind-part.2

 Kā tikko sāku taisīt - saliku kopā vairākas detaļas, tad sapratu, ka nekas labs nebūs. Pirmais, ko uzreiz pamanīju, bet kas it kā neietekmē modeļa kvalitāti ir tas, ka lielākā daļa rāmīšu ir bez numuriem. Bet, tas ir baigi neērti, kad tev jācenšas pēc līdzības, vai pēc kopējās rāmīšu bildes meklēt pareizo detaļu. Bet, ka detaļas slikti sapass kopā, tad gan uzreiz nosita visu velmi šo modeli taisīt. Beigās saņēmos un uz ātro salīmēju, lai redzētu, kas vispār vas sanākt. Nespiedu baigi uz kvalitāti, jo kā jau teicu, man negribas pavadīt daudz laika taisot no sū... konfekti. Labāk taisu kvalitatīvākus modeļus :)

Sākam:

Ritentiņi:



Izplūde un virve un tālāk tāds riebīgs risinājums virsējai daļai no daudz detaļām, pie tam, baigi neprecīzi liekas kopā:



Tālāk nedaudz kaut kas no interjera un uzlieku ķēdes:


Un vēl pamatīgas problēmas man sagādāja līme. Sākumā līmēju ar jau pierastajām līmēm -  sevišķi šķidro Tamiya un parasto Revell līmi. Pēc tam, kad sapratu, ka šo modeli kvalitatīvi netaisīšu, nolēmu izlietot Heller modeļa līmi. Sākumā man tā bija aizkaltusi, noplēsu plēvi nost un domāju, ka visam jābūt ok, bet kaut kur dziļāk bija vēl viena plēve. Piespiedu stiprāk un tā pārplīsa un tad līme sāka nākt ārā nekontrolēti - metāla tūbiņa saspiedās un vienu tanka sānu nolēju. To izdevās kaut kā saslaucīt. Pēc tam kad tūbiņa gāja uz beigām, līme palika kaut kāda bieza un tādā slānī arī klājās virsū. Domāju, nekas, gan jau nožūs, jo parasti ar citām līmēm problēma nav. Bet, otrā dienā visas šīs vietas palika tādā skaistā krāsā (skatiet tālāk bildes).



Tālāk darbs pie ieroča un torņa. Šeit papildus bija problēmas ar instrukciju, grūti saprotama. Bet, kaut kā salikās (nu kā jau viss tanks ar defektiem):








Nu tāds tanciņš sanāca - nav ar ko lepoties, bet ielikšu aprakstu. Manā vērtējumā no visiem ko esmu taisījis, šis ir nezinu  TOP3 sliktākais. Nevar jau visus atcerēties, ja ne TOP3, tad TOP5 toč sliktākais. Šo neiesaku nevienam pirkt, labāk sameklēt kādu citu - ir Revell modelis, ir Academy, varbūt, ka tie ir labāki.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...