Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2023. gada 17. marts

T.Ustinova-Tuvie ļaudis

 Turpinām ar ne pašām svaigākajām grāmatām. Šoreiz esmu izlasījis Tatjanas Ustinovas romānu "Tuvie ļaudis".

Grāmata izdota 2006.gadā. Tā ir par vienu vientuļo tēvu, kurš vada celtniecības firmu un būvlaukumā notiek sākumā viens nelaimes gadījums, tad vēl viens cilvēks nomirst. Policija it kā nereaģē, bet vīrietim ir aizdomas, ka tur nav viss tīrs. Vairāk nevar stāstīt, citādi nebūs interesanti lasīt.

Mans viedoklis par romānu. Ja ir par velti pieejams un cita nekā nav ko lasīt, tad šim var ātri izskriet cauri. Bet citādi ne pats labākais krimiķis. Man nepatika, ka vīrietis attēlots baigi kompleksains, bet tai pat laikā viņš ir lielas firmas vadītājs. Protams, tādiem cilvēkiem var būt kompleksi. Bet, te bija par traku (pēc manām domām). Tāpat attēlojums, ka viņš netiek galā ar darbiem un dēla audzināšanu... ja ir nauda, tad to tomēr var atrisināt. Protams, ja darbs paņem daudz laika un to nevari veltīt bērnam, tad ir jāatrod cilvēks, kas spēs vairāk Tevi aizvietot. Bet šeit grāmatā parādīts, ka viņa izvēlētā aukle ir drausmīga, viņš pats par katru sīkumu uzsprāgst un tikai beigās pie apvāršņa parādījusies skolotāja visu ievirza pareizās sliedēs. Nu tam es līdz galam nenoticēju. Bet citādi, sižets interesants, jo nebija uzreiz skaidrs, kurš ir vainīgais.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...