Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 5. februāris

Tamiya-Somua_S35-part.1-unbox

 Pēc vairākiem smagiem modeļiem (labi, Italeri T34 nebija nemaz tik traks) gribas kaut ko vienkāršāku, tāpēc nākamais projekts būs Tamiya ražotais Somua S35 tanks. Ok, kā jau Tamiya,viņam būtu jābūt salīdzinoši viegli salīmējamam, bet, ja paskatās, kādi ir bijuši oriģinālie franču tanka krāsojumi, tad tur nekas viegls nebūs... Šo tanku nopirku, jo vizuāli izskatījās interesants un gribējās kaut ko savādāku, nevis izskatu kā ir lielākajai daļai WW2 tankiem.

Tamiya šo modeli izdeva 2015.g. un nekāda iepriekšēja vēsture šim nav. Tā kā vajadzētu būt salīdzinoši mūsdienīgam modeļa risinājumam (detaļu sadalījums, detalizācija).

Par pašu tanku. Ap 1930.gadu Francija bija nodefinējusi prasības tankiem (piemēram, kā tas tiks izmantots kaujā, ka minimālam ātrumam jābūt 30km/h, darbības attālumam ar vienu bāku vismaz 200km, bruņām vismaz 40mm biezām utt) un izejot no tām 1936.gadā parādījās pirmie Somua tanka prototipi. Tas tika apstiprināts un tika pasūtīti 600 tanki. Tomēr laikā no 1936 līdz 1940.gadam, kad Francija tika okupēta, paspēja uzražot 434 tankus.

Tankam bija 47mm lielgabals, kas spēja cauršaut 30mm bruņa līdz 400m attālumā. Priekš mūsdienām tas šķiet maz, bet tajā laikā nebija tik smagi bruņotu tanku. Papildus tankam bija 7,5mm ložmetējs. Tanka garums 5,38m, platums 2,12m, augstums 2,62m. Pilnā masa 19,5 tonnas un komanda sastāvēja no 3 cilvēkiem. Dzinējs bija V8 benzīnnieks ar 190ZS jaudu, kas ļāva attīstīt līdz 40km/h ātrumu. Attālums ar vienu bāku (510 L) bija līdz 240km.

Kā jau no vēstures zinām, tad Francija tika ātri sakauta un šie Somua tanki nespēja pārspēt vācu armiju. Aptuveni 300 Somua tankus vācieši vēlāk izmantoja savā pusē. Daļu nodeva sabiedrotajiem - Itālijai, Ungārijai un Bulgārijai. Daļu izmantoja kaujās Āfrikā. Bet daļa tika izmantota mācībām, pie tam vēl pat 1944.gadā daļa Somua tanku bija ierindā un tika izmantoti Normandijā.




Instrukcija visiem zināmā izskata :) Ļoti labi, ka ir vairāki krāsaini paraugi tanka krāsošanai:












Uzlīmes jeb dekāli:

Ķēdes būs jāliek no posmiņiem bez līmes. Es tikai ceru, ka konstrukciju būs veiksmīgāka, kā piemēram Valentine tankam, kuram visu laiku ķēdes jūk ārā (ik pa laikam dēls atnāk un lūdz atkal salabot).

Caurspīdīgās detaļas, ķēde un gumijas ielikņi riteņos:

Tālāk plastmasas detaļas, kā redzams, korpusam interesanta virsmas tekstūra:


Nu un pārējās plastmasas detaļas:



Kā redzams, detaļu nav ļoti daudz (nevar salīdzināt, kā brīžam Dragon un Trumpeter pārspīlē ar to skaitu), bet galvenais izaicinājums būs krāsošana. Jāsāk meklēt, vai man vispār tādi toņi ir kolekcijā. Lai visiem veicas!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...