Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 19. februāris

Tamiya-Nashorn-part.1_unbox

 Viens no nākamajiem projektiem man būs šis Tamiya ražotais Nashorn prettanku ierocis.

Kad vācu armija sastapās ar padomju T34 tankiem, tad saprata, ka ir vajadzīgs spēcīgs prettanku ierocis, lai tos sašautu. 1942.gadā uz Panzer III/IV bāzes. Hitlers atbalstīja, ka esošo 88mm pretgaisa ieroča lielgabalu uzliek uz tanka un izmanto kā prettanku ieroci. Sākumā bija plānots nosaukums Hornisse (Hornet), bet tā kā Hitleram nepatika izmantot kukaiņu vārdus, tad to pārsauca par Nashorn (rhinoceros) jeb latviski degunradzi.

Izmēri: garums 8,44m, platums 2,95m, augstums 2,94m. Pilna masa 24 tonnas un apkalpe sastāvēja no 5 cilvēkiem. Dzinējs bija V12 benzīnnieks ar 296ZS jaudu, kas ļāva attīstīt 42km/h. Ar vienu bāku 470L varēja nobraukt 215km. Kā jau iepriekš teicu, tad lielgabals bija 88m, ko papildināja 7,92mm MG34 ložmetējs. 

Dati par to, cik tad kopā Nashornus uzražoja, man nav precīzi zināmi. Atradu 3 dažādus skaitļus: 439, 473, 494.

Šis nav jauns modelis, izdots 2014.gadā. Bet vismaz nav ziņas, ka būtu vēl kāds vecāks modelis tam pamatā, tādēļ jācer, ka izskatīsies labi.




Instrukcija ir standarta un ļoti labi saprotama:














Labi, ka klāt ir dažas krāsainas lapas:


Dekāli un dažādi sīkumi (trose, stieple, gumijas riteņiem):


Ķēdes būs no vinila:

Korpuss simpātisks, viena detaļa vannas formā, kas atvieglo precīzu salikšanu:


Nu un pārējās detaļas:









Detaļas izskatās labi, izņemot, ka uz lādiņiem gals būs jāslīpē, jo tur ir šuve.

Šo man uzdāvināja jau gadu atpakaļ, bet kaut kā nespēju saņemties un uztaisīt. Jo te būs pamatīgi jāpiestrādā pie interjera + līdz ar to sarežģītāka krāsošana. Bet, kaut kad tas tomēr ir jāzutaisa - turam īkšķus!









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...