Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 22. janvāris

R.Falka-Cūkgalva Al Dente

 Vakar pārskatīju, cik tad vēl grāmatas man ir palikušas no laukiem (tā teikt sērija no lauku bēniņiem) - ir vēl pamatīga kaudzīte. Un tajā atradu šo Ritas Falkas romānu "Cūkgalva Al Dente" (Rita Falk - Schweinskopf Al Dente). 

Grāmata ir sarakstīta 2011.g. un latviski izdota 2015.g., tā kā nav tik veca. Šī ir no sērijas, kur izmeklē Francis Eberhofers. Es zinu, ka bija vairākas grāmatas, bet pagaidām tur atradu tikai divas.

Grāmata ir par maza ciemata policistu Franci. Izmeklēšanas šeit nav daudz, bet pamatā tiek aprakstīts kā viņš dzīvo ar savu tēvu un omi. Viss aprakstīts tādā vienkāršā valodā, nu it kā viņš būtu pamatīgs lauķis, neaptēsts utt. Un ir vietas, kur tiešām var pasmieties. Izmeklēšana protams arī ir, bet tas nav galvenais romānā. Tāpat tiek aprakstīts, kā citi ciemata iedzīvotāji dzīvo, kādi vīri iet pa kreisi un pēc tam problēmas ģimenes dzīvē, citi atkal regulāri satusē krodziņos un tā tālāk.

Ļoti viegla lasāmviela, ja gribas tādu vieglu izklaidi ar humoru, tad ņemat ciet.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...