Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 1. janvāris

Revell-PT-160_part.1-unbox

Šo gadu plānoju iesākt ar kuģi - Revell ražotais Patrol torpedo boat PT-160. Dēls teica, ka grib, lai viņam būtu kāds kuģis, tad riskēsim ar šo. Ja atceraties, iepriekšējais Revell kuģis bija tik ļoti sliktas kvalitātes, ka man nekas labs nesanāca, jācer, ka šis būs labāks, jo vismaz mērogs ir 1:72, nevis kaut kāds 1:225 vai pat vēl lielāks. Revell šos kuterus ražo jau kopš 1963.g., bet vismaz scalemate rāda, ka sākot ar 2018.g. ir jauns modelis un šis konkrētais vispār ir no 2022.g. Tā kā tiešām jācer, ka preses būs jaunas un kvalitatīvas, un salīmēsies labi.

Par pašu kuģi, tad šāda tipa patruļas torpēdu kuģi plaši tika lietoti otrajā pasaules karā. Visvairāk Klusajā okeānā, bet tāpat vairāki darbojās Vidusjūrā un arī pie desantēšanās Normandijā. Konkrētais PT-160 bija eksperimantāls modelis, jo to aprīkoja ar Thunderbolt gun jeb tiešā tulkojumā pērkona lielgabalu :) Tas bija 80 pēdu jeb aptuveni 25m garš kuteris, aprīkots ar 1500ZS dzinēju, kas ļāva sasniegt 41mezglu jeb 76km/h ātrumu. Bruņojumā bija 4 torpēdas un pa vienam 40mm, 37mm un 20mm liegabalam. Un vēl jau pieminētais Thunderbolt gun, kas sastāvēja no diviem automātiskiem 20mm liegabaliem, kuri bija sapāroti ar diviem 12,7mm ložmetējiem. Tā kā bruņojums bija nopietns.

Šis PT-160 tika uzražots 1942.gadā un decembrī nokomplektēts ar 17 cilvēku komandu nonāca Klusā okeāna dienvidos. Līdz pat 1945.g. novembra beigām karoja gar Jaungvineju, Filipīnām utt. Meklēju dažādās lapās, bet informācijas ir ļoti maz un pie tam pretrunīga. Vienā, kurā norādīti visi PT kuģi, nav informācijas, ka šis būtu bojāts, bet citā savukārt uzrakstīts tā, ka īsti nevar saprast, vai viņu 1945.g. iznīcināja, vai arī šis kuģis ir blakus citam kuģim, kurš tur tika iznīcināts. 



Revell izdod arī komplektus līdzīgus šim, bet bez krāsām un līmes. Es parēķināju, ka man izdevīgāk ir samaksāt dažus EUR vairāk, bet būs vismaz dažas krāsas. Instrukcija jau tradicionālā Revell:










Korpuss sastāv no divām lielām detaļām + tajā būs jāieliek vairākas nelielas detaļas:

Klājs:

Pārējās plastmasas detaļas:




Caurspīdīgās detaļas:

Uzlīmes:









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...