Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 21. janvāris

Dragon-Stug.III_Ausf.E-part.2

 Divas nedēļas pamocījos ar šo modeli un sanāca kaut kas tāds. Labi, sākam no sākuma ar riteņiem:


Es nesapratu, kā viņi īsti iedomājas šos metālus pielikt pie riteņiem? Tie ir no 3 daļām un saliekot kopā izveidos apli, bet kā viņš īsti turēsies uz riteņa? Un kādēļ viņu tur vispār vajag? Pieliku klāt, paskatījos, sapratu, ka labāk nelikšu:

Tālāk piekare. It kā vizuāli liekas, ka būs kustīga, bet tomēr nē. Jo pirmkārt viņa fiksējas un otrkārt, kāda var būt kustīga piekare, ja ķēde nav darbojošas, bet statiski salīmētas. Un vēl beigās viens no šiem garajiem piekares elementiem, kas iet cauri korpusam, ir jāizgriež, jo citādi nevarēs ielikt interjeru. Stulbs risinājums.



Tālāk izplūde, kaut kāda kastīte un domkrats:






Un tad ir jātaisa aizsargi virs ķēdēm. OK, taisu, tikai nepatika, ka dažas detaļas ir jāgriež nost. Un otra lieta, kas neattiecas tikai uz aizsargiem, bet arī uz citiem mezgliem - Tu uztaisi kādu lietu un liekas, ka loģiski būtu to pilikt pie tanka, bet nevar tagad likt. Pēc instrukcijas taisi nākamo, tad nākamo un tā ir uztaisīta vesela čupa un pie tanka klāt nav jāstiprina - neērti un neloģiski. Labāk būtu taisīt secībā, kad uztaisi un uzreiz piestiprini kur vajag.


Tālāk daļa no korpusa augšas, ar iekšējo aprīkojumu, kas nebūs redzams:





Priekšējā daļa:


aimugurējā daļa:


Tālāk darbs pie interjera elementiem un beigās, kā tas izskatās ielikts tankā.









Te jau uzliku 3 augšējās daļas virsū un tikai pēc tam konstatēju, ka tā nevar darīt, jo vairs nevar pielikt ķēdēm tos aizsargus jeb plauktus. Diemžēl instrukcijā tas nav skaidri norādīts kādā secībā kas ir jāliek :( Lai atrisinātu, dabūju dažus sīkumus nogriezt un tā pielikt klāt.

Tālāk ķēdes un tad liku plauktus:


Nu tāds kopumā sanāca:



Vēl tur varēja šādus tādus sīkumiņus uz korpusa salikt, bet es nelikšu, jo pirmkārt, dažas lietas instrukcijā nav skaidras kā vispār viņas precīzi jāizvieto. Otrkārt, es neizprotu, ko tas elements dot (kas tas īsti ir). Treškārt lietas, kas stiprinās uz plauktiem ļoti slikti turas. Tur virsma ir tāda perforēta un detaļas knapi turas (mazs saķeres laukums). Tāpat antenas baigi trauslas, es jau vienu nolauzu un dabūju atkārtoti stiprināt. Tādēļ vispār šo modeli nedomāju krāsot, jo izskatās, ka dzīves cikls tam būs ļoti īss - visdrīzāk bērnistabā jau pirmajā kaujā kaut kas nolūzīs :)

Par komplektu neesmu priecīgs, jo ir ļoti sarežģīts. Tāpat nepatīk, ka tas ir salikts no ļoti daudz dažādiem komplektiem, ka beigās gandrīz puse detaļas ir liekas. Tas apgrūtina darbu meklējot vajadzīgo un otra lieta, ka ne viss perfekti sader kopā. Bija vairākas vietas, ka kaut kas jāgriež nost. Piemēram stobrs bija jāpārgriež uz pusēm un vidū jāizgriež ārā 10mm. Pēc tam viena stobra puse citai detaļai jāielīmē no vienas puses un otra no otras... Nu tāds sev risinājums.

Citādi jau Dragon modeļi ir ļoti detalizēti, bet kā jau teicu problēma ar saderību un vispār grūti saprast instrukciju  - kur precīzi kura detaļa jāliek un kādā secībā. Šo modeli var ņemt tikai kāds ļoti pieredzējis, pacietīgs modelētājs. Un spēlēties ar to nevarēs, jo ātri salūzīs :)














Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...