Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 14. janvāris

A. De La Mote-Geim

 Ne pārāk veca grāmata no lauku bēniņiem - Anderss De La Mote - [Geim] (Anders De La Motte-[Geim]).

Grāmata sarakstīta 2010.gadā un latviski izdota 2014.gadā. Tā ir par tiešsaites spēli, kurā uzaicina spēlētājus ar speciāliem mobilajiem telefoniem (viss tiek filmēts). Jau rūpīgi izvēlētam spēlētājam pamet telefonu un uzaicina uzspēlēt. Tiek doti dažādi uzdevumi, par kuriem dod punktus un pārskaita naudu. Ir spēlētāju reitings un spēles vadītājs prasmīgi manipulē ar cilvēku vajadzībām, speciāli katram spēlētājam dodot to, ko viņš visvairāk alkst. Un Tu nekad nezinu, kurš Tavā tuvumā ir šis spēlētājs, kurš nav. Kurš notikums ir speciāli izraisīts, kurš vienkārši likumsakarība, nejaušība.

Grāmata ir sarakstīta tādā prastā ielas valodā, speciāli atstājot dažādus angļu vārdus, tādēļ, ja angļu valoda nav zināma, tad būs regulāri jāieskatās grāmatas beigās pēc tulkojumiem. Man patika, var lasīt. Pie tam, vēl šai grāmatai ir iznākušas divas daļas un par tām kaut kad vēlāk uzrakstīšu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...