Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 7. janvāris

Dragon-Stug.III_Ausf.E-part.1-unbox

 Gada sākumu domāju turpināt ar vēl vienu izaicinājumu - Dragon ražoto Stug.III Ausf E. Izaicinājums tāpēc, ka tas ir Dragon - tā teikt vecas preses, līdz ar to ne visai kvalitatīvas detaļas + izaicinājums pareizi saprast sarežģītās instrukcijas. Tad jau redzēs kā būs. Šis modelis man plauktā stāv jau vairāk kā gadu...

Modelis ir no 2020.g., bet pirmsākumi tam ir meklējumi divtūkstošo sākumā. Ik pa laikam kaut kādas detaļas papildina, nomaina kastes izskatus un turpina tik tirgot. Būtu to agrāk zinājis, nebūtu pircis tieši šo modeli.

Par pašu tanku. Stug III bija vairāki izpildījuma varianti. Pirmie prototipi tika uzražoti 1937.g., bet konkrētā E modifikācija tika ražota laikā no 1941.g. septembra līdz 1942.g. februārim (kopā uzražoti ap 284gab). Atšķitībā no ieprieksējās versijas, tad šai bija ārpusē bruņotas kastes radio izvietošanai un ložmetēja munīcijai. Tas ļāva atbrīvot vietu iekšpusē papildus munīcijai.

Grūti pateikt par precīziem Stug III E datiem, varbūt, ka tie minimāli atšķiras, bet uzrakstīšu tos, kas  vispārīgi ir pie Stug III minēti. Garums 5,4m, platums 2,9m, augstums 1,98m, svars 21 tonna.

Komandā bija 4 ekipāžas locekļi (vadītājs, komandieris, tēmētājs, lādētājs). Tanks bija bruņots ar 7,5cm lielgabalu un 7,92mm ložmetēju. 320ZS dzinējs ļava sasniegt 40km/h un darbības rādiuss bija ap160km.






Kā baigo bonusu ielikuši kaut ko no interjera detaļām :) Instrukcija kā vienmēr ir šis murgainais papīra palags:






Viena lapa ar krāsojuma paraugiem:

Dekāli un metāla detaļas:

Vanna no vienas detaļas, tas ir labi. Bet, ja ir modelis ar interjeru, tad lielākoties vannas taisa no atsevišķām detaļām, lai būtu vieglāk salikt un krāsot interjeru. Te par to nav padomāts. Bet, tā kā es interjeru neplānoju krāsot, tad tā man nav problēma, galvenais to kaut kā ielikt.


Nedaudz caurspīdīgas detaļas persiskopiem:

Nu un pārējās plastmasas detaļas. no kurām es saprotu, ka aptuveni 1/3 ir nevajadzīgas. Tas vien liecina par to, ka modelis ir vecs un kaut kas tiek uzlabots, kaut kas izmantots kopā ar citiem modeļiem utt.

















Turam īkšķus, lai nav baigais aplauziens :)








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...