Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 22. oktobris

Tamiya-M3_Stuart_LT-part.1-unbox

 Šoreiz atvērsim kasti: Tamiya ražotais vieglais tanks M3 Stuart Late production. Pirmos šādus M3 tankus Tamiya izdeva 1974.g. Tagad it kā norādīts, ka šis ir jauns modelis no 2018.gada - nav norādītas saites ar veco modeli.

Par pašu tanku - šis ir ASV vieglais tanks, kuru sāka ražot 1941 gadā un ražoja līdz 1944.gadam. Kopā ir saražoti ap 13 860gab + vēl gandrīz tik pat M5 versijā. Tanku sāka ražot, kad ASV redzēja kā Hitlers pielieto šāda tipa tankus Eiropā - ātri uzbruka un ieņēma plašas teritorijas, apejot nocietinājumus. Tanks bija 4,53m garš, 2,24 plats un 2,39m augsts, svars 12,7 tonnas. Ar 250 ZS dzinēju varēja sasniegt 58km/h un ar vienu bāku nobraukt 160km. Bruņojumā bija 37mm lielgabals ar 103 līdz 147 lādiņi (kā kurā avotā minēts) un vairāki ložmetēji. Virs torņa izvietoja arī pretgaisa aizsardzības ložmetēju. Komanda sastāvēja no 4 kareivjiem.

Šos tankus piegādāja arī britiem un PSRS armijai. Pēc kara tas tika lietots vairākos mazākos konfliktos. Bet to lieto arī mūsdienās - Paragvajā 10 tankus izmanto apmācībās. 

 




Instrukcija ir bez pārsteigumiem. Vienīgais pārsteigums, ka viss ir melnbalts :(









Dekāli:

Nu kādēļ atkal prasts šņorītis troses vietā.

Kādu laiku man nebija modeļi ar vinila ķēdēm:

Pārējās plastmasas detaļas:





Kā redzams, detaļas izskatās labi. Kopējo stāstu bojā tas, ka ražotājs maksimāli cenšas taupīt - uz krāsainām bildēm, uz trosi utt. Redzēs, ka ies ar montāžu.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...