Lapas

Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2022. gada 19. oktobris

E.Volless-Dubultnieks

 Kārtējais Vollesa romāns "Dubultnieks", kurš izdots 1995.gadā.

Kā jau būsiet pamanījuši, es jau sen kritiski izsakos pr Vollesa darbiem, kaut gan jaunībā, kad maz bija grāmatu, šīs man šķita interesantas (no otras puses, ko var gribēt no grāmatām, kurām gandrīz 100gadu). Bet šī grāmata pārspēj visas... un ne jau uz labo pusi.

Stāsts ir par jaunu dāmu, kura atbrauc pie radinieka un neaicināta mierīgi ievācas pie viņa dzīvot. Tai pat laikā policija un detektīvs meklē baigo noziedzinieku jeb dubultnieku - kā tur aptuveni bija teikts, ka viņš spēj atdarināt jebkuru, gan tievu, gan resnu utt :) Nu un šis vecpuisis iepinas vienā dēkā ar precētu dāmu un kā izrādās, tiešām iekrīt šī dubultnieka slazdā. Kad viņš tiekas ar šo precēto dāmu, vecpuisis speciāli nodzen bārdu, uzvelk košākas drēbes, nekā parasti un, kad viņš negaidīti atgriežas mājās, visi viņu uztver par šo bandītu-dubultnieku. Viņš pats tiek ieslodzīts savā namā, kamēr tur reāli darbojas īstais noziedzinieks... Nu tāds murgs. Un pa vidu visam vēl kuļas it kā baigi krutais detektīvs, kurš izrādas pilnīgs muldoņa, bailulis utt. Murgs, ne grāmata, izlasīju pa diagonāli :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...