Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 16. maijs

Pulksteni DIY Nr.4

 Šodien pieķēros sarežģītākam pulkstenim. Nu ļoti daudz detaļas :)

Pirkts: aliexpress

Ne tikai pats pulkstenis jāsalodē, bet vēl arī pults... pie tam vairāki SMD komponenti:

Plate ļoti kvalitatīva un tā var teikt ir tikai ciparnīca:

Uz šīs plates jāsalodē ap 140 rezistori un virs 130 diodes.

Otra mazākā plate ir pulksteņa "smadzenes":

Pretestības salodētas:

Diodes arī ir pie vietas:

Salodējam vadības plati:

Savienoi abas plates kopā, ieliek alumīnija korpusā un pulkstenis gatavs. Tagad vēl jāsalodē pults, jo citādi nav iespējams iestatīt pareizu laiku - visa vadība un regulēšana ir caur pulti, jo pulktenim pašam nevienas pogas nav.

Ar pults salodēšanu bija aizķeršanās. Jo shēma nav un meklējot youtubā, visiem video pults ir savādāka - bez SMD komponentiem ar lielām mehāniski spiežamām pogām. No situācijas izgāju, apskatoties vienu citu pulti (līdzīgu). Nebija identiska, bet dažas detaļas sapratu kā uzlikt. Pults praktiski gatava (šeit bildē vienīgi kondiška nepareizi pielodēta - to sapratu tad, kad liku korpusā - dabūju pārlodēt):

Nu un tās pulkstenis kopumā izskatās:


Ko varu teikt? Izskatās labi, ir ļoti liels :) Cik precīzs, to rādīs laiks. Lodēšanas process protams ar nelielām grūtībām, bet ir paveicams. Tas man aizņēma aptuveni 3 stundas. Ja patīk lodēt, tad uz priekšu!

Apdeits: Uzprasīju pārdevējam instrukciju, šodien saņēmu. Tas, ja nu kādam noder: Instrukcija

 

P.S. Tā kā kaut kā biju pamanījies vienu diodi ielodēt otrādi, tad man nācās to izlodēt ārā un pēc tam vajadzēja uztaisīt jaunu caurumu priekš jaunās diodes. Citi to dara ar šprices adatu, to sildot ar lodāmuru. Vai nu jāmklē lielā skrūvpistole un jāmokaiekšā mazs urbītis. Es beidzot esmu iegādājies nelielu urbīti šādiem darbiem - pieslēdz vai nu pie telefona lādētāja vai pat vispār pie kompja (USB) un ir ļoti ērti un ātri:

Pirkts: aliexpress











4 komentāri:

  1. Pamēģini izlodēšanas lentu - nevajadzēs nekādus jaunus caurumus alvā urbt

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Esmu mēģinājis šīs vara pīnes, bet man kaut kā nesanāk ideāli attīrīt. Es parasti lodēju uz 270 grādiem ar smalko TS100 I uzgali un varbūt tas ir viens no iemesliem - nespēj pietiekoši uzsildīt? Bet, mainīt uzgali uz platāku šādiem gadījumiem nemaz negribas. Laika ziņā tas būs daudz ilgāk, nekā urbumā esošo alvu pa jaunu izurbt :)

      Dzēst
  2. Interesants projekts. Pults kruta. Jodalvas noņemšanai lietoju vakuma pildspalvu, tāds aparāts ar virzuli uz atsperes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Atcerējos, ka man arī ir tas vakuma alvas noņēmējs (nāca komplektā vienam lodāmuram), bet neesmu vēl testējis. Kaut kad būs jāpamēģina. Kaut kur video skatījos, ka nebija baigi labas atsauksmes par to lietu, bet var jau būt, ka strādās.

      Dzēst

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...