Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 29. maijs

Aeratora asmenis zāles pļāvējam

 Šis raksts nebūs ne par lodēšanu, ne arī citiem maniem hobijiem :) Tomēr nolēmu uzrakstīt, jo var būt kādam noderīgi.

Laukos zālāju pļauju jau kādus 20gadus. Sākumā pirmos padsmit ar trimmeri aptuveni 1xmēnesī gāju pāri visām platībām (vienā dienā visu nevarēja nopļaut). Pēc tam kādā 2013.g. nopirku pašgājēju Partner 160D ar Hondas motoru. Viss bija ideāli, bet pēdējos gadus pļaut paliek arvien grūtāk, jo baigi saaugusi sūna. Pļaujamais iet pa tādu kā paklāju atsevišķās vietās un brīzām liekas, ka pilnīgi nogrimst - tad atpsēries dabūju to stumt (kaut gan skaitās pašgājējs :)) Un jau vairākus gadus domāju par to, ka vai nu būs jāatrod aerators kaut kur nomā vai jānopērk, bet vienmēr atduros pret laika trūkumu un izmaksām :)

Šonedēļ biju iegājis Senukajā paskatīties aeratorus. Nu bez 300+ EUR nav ko domāt pat par paša vienkāršākā benzīnnieka iegādi. Nu un sagadijās tā, ka garām iet viens vīrietis un uzsāka ar mani sarunu par aeratoriem. Viņš teica, ka arī ir par tiem domājis, bet arī žēl pirkt par tādu naudu. Esot atradis nazi, ko uzlikt uz parastā pļāvēja un tas plēšot sūnu un veco zāli ārā ideāli.

OK, nolēmu nopirkt šo asmeni, jo nemaksā jau kosmosu - zem 15EUR (varbūt kaut kur ir vēl lētāk vai labāki, bet nebija laika meklēt):

Proncips ir vienkārš, ir gandrīz kā parastais nazis ar divām uz leju vērstām atsperēm, kuras tad arī to zāli un sūnu plēš ārā. Sākumā uzliku, paskatos, ka liekas nedaudz par augstu un palaidu par vienu pakāpi pļaujamo uz leju (salīdzinot kā parasti pļauju savus nelīdzenos laukus). Tā bija kļūda, jo tad riktīgi plēsa ārā zāli un paliek gandrīz melna zeme. :) Tā kā skatāties kā uzliekat - pietiek, ka atsperes uz līdzenas virsmas ir mazu gabaliņu virs zemes, jo zālājā riteņi tāpat nedaudz iegrims, būs nelīdzenumi un izplēsīs lieko sūnu ārā.

Nu un tad dažas bildes, kā tas izskatījās. Sākumā vienreiz ar parasto asmeni nopļāvu zāli un radi to visu sagrāba, lai netraucētu otreiz ejot pāri. Pēc tam pārgāju ar aeratoru un izskatās tas šādi:


Viss lauks izskatījās ne vairs kā svaigi pļauts zālājs, bet it kā būtu nepļautā laukā ar trimmeri iegājis un kārtīgi sapļāvis. Baigi daudz izplēš no zemes ārā.

Redzēs, kā pēc tam tā sūna turpinās augt, vai paliks mazāk, bet domāju, ka ir jābūt labāk. Varbūt vēl kādu reizi bās jāpāriet pāri. Protams, vēl ir jautājums par to, cik ilgi kalpos, jo atsperes nedaudz jau piedila, palika tādi spicāki gali. Būs jāpameklē varbūt kaut kur ir pieejamas atsperes bez naža. Tomēr jebkurā gadījumā 15EUR ir daudz mazāk par 300+ EUR



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...