Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 30. maijs

J.N.Harari - Homo Deus cilvēces īsā nākotne

 Izlasīju vēl vienu grāmatu no šī autora.


Lasīšana negāja viegli, jo šī nav tāda vienkārša izklaides literatūra, kuru palasīt katrā brīvā brīdī. Nevar kā teiksim kādu kriminālromānu - ar vienu aci skaties TV, ar otru lasi grāmatu :) Šeit ir vairāk jāsaņemas, tiešām jāvelta brīvs brīdis un jākoncentrējas tikai grāmatai.

Bet tā ļoti interesanta! Ne mirkli nenožēloju, ka to iegādājos.

Grāmata izklāsta autora skatījumu par cilvēci, liberāļiem un iespējamo pasaules nākotni. Liek padomāt, kas mēs esam? Vai mūsu domas ir tiešām mūsu domas vai tikai kaut kādi signāli ķermenī, ko vēl ietekmē gēni un DNS un apkārtējā vide? Vai eksistē dvēsele? Kas būs tālāk? Vai mūs aizstās roboti un ko mēs darīsim? Google un citi interneta gigianti, kas par mums ievāc info, kas tālāk ar to visu var notikt. Un kādēļ ir vajadzīga mūzīgā ekonomiskā izaugsme (kādēļ valstis pēc tā tā dzenas pakaļ).

Iesaku, tas tiešām liek uz it kā zināmām lietām paskatīties no cita skatu punkta un dod papildus zināšanas, paplašina lasītāja redzes lauku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...