Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 23. maijs

Kubs 4x4x4 DIY

 Baidoties, ka varbūt nemācēšu vai arī pietrūks pacietības, eksperimentiem nopirku 4x4x4 kubu, nevis izplatītāko 8x8x8. Domāju, ja ar šo sanāks, tad nākamais būs 8x8x8, bet, ja nepatiks vai nesanāks, tad nebūšu iztērējis tik daudz naudas :)

Pirkts: aliexpress (kādreiz bija daudz lētāk, jo piegāde bija galīgas kapeikas)

Jāsāk ar to, ka adatas ir jāizlauž no plastmasas ietvaro (gatavās kreisā pusē):

Plati salodēt ir ļoti vienkārši:

 Sākumā ir jāsaloka diodes:

Tālāk pēc dažiem paraugiem internetā, izveidoju šablonu, kur lodēt diodes:

Pēc tam, kad pamēģināju, sapratu, ka šie pini ir par gariem un ir jānomaina uz īsākiem. Tāpēc tālāk šablons bija šāds:

Pēc tam, kad visi rāmīši ir salodēti, pirms tos liek kopā ir jāpārbauda vai visas diodes deg. Atradu, ka divas man bija slikti pielodētas un to ātri izlaboju. Pārbaudīju ar 3V spriegumu un 3mA strāvu, lai nesabojātu diodes:

Pēc tam gan bija liels "čakars" - instrukcija ir ļoti neskaidra un nevar saprast kā pareizi ir jāliek rāmīši platē un kā pareizi tie savstarpēji jāsalodē. Meklēju internetā, bet tur visiem ir kaut kādas savādākas plates un nekādu info neieguvu :( Beigās tāpat kaut ko centos izprast no instrukcijas un atbilstoši salodēju. Gatavs:

Un tad sekoja nākamais aplauziens - no ražotāja linka ielādētā programma man arduino programmā vaļā nevērās, Nesaprotu, kādēļ. Tad meklēju internetā kādu gatavu kodu, bet vairāki no tiem nestrādāja. Vienu atradu, kuru izdevās ielādēt, bet tam laikam izvadi atšķīrās no manas plates un funkcionalitāte ir daļēja. Ja grib, lai viss perfekti darbotos, tad pašam jāburas cauri arduino kodam...

Tā apmēram tas izskatās (pieliku roku, jo pie dienasgaismas diodes ļoti vāji redzamas  - īpaši bildē). Bildē jau daži pārvienojuma vadi ir atkniebti, jo vēl eksperimentēju ar dažādiem savienojumiem:

Secinājumi: Ja grib pa lēto un pats ņemties ar programmēšanu, tad šo komplektu var ņemt. Kā mīnusi ir pieminami, ka ļoti slikta instrukcija un nedarbojas līdzi dotā programma. Un vēl, ka pašam ir vajadzīgs savs arduino uno, citādi vispār nekas nesanāks. Pats es tādu tomēr otreiz nepirktu un tagad domāju par 8x8x8 iegādi :)










2 komentāri:

  1. Šitas ir ļoti kruts! Arī uz tādiem skatījos, bet baidos, ka nepacelšu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mana problemātiskā vieta ir programmēšana. Lodēšana te nav baigi sarežģīta. Ir doma vēl ar kaut ko no šādiem LED padarboties. Vai nu tas būs 8x8x8 vai kas cits, laiks rādīs :)

      Dzēst

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...