Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 3. aprīlis

Meteostacija

 Šo projektu es gatavojos taisīt jau kādu pusotru gadu :) Gadu atpakaļ jau pasūtīju detaļas. Pēdējās detaļas Covid dēļ atnāca kaut kad rudenī, bet kaut kā nevarēju saņemties pieķerties. Laikam tādēļ, ka te nav tikai lodēšana, bet arī Arduino programmēšana un jātaisa korpuss - diezgan piņķerīgas lietas.

Ideju noskatījos no Alex Gyver. Viņam mājas lapā ir visu detaļu linki, shēmas + video par to kas un kā jātaisa un kā darbojas. Links: alexgyver.ru

Iemetīšu linkus, kur es savulaik pirku detaļas:

CO2 devējs (savulaik cena bija ~16EUR - inflācija...): aliexpress

Temperatūras, spiediena, mitruma devējs:  aliexpress

Pulksteņa modulis: aliexpress

USB plate: aliexpress 

RGB LED modulis: aliexpress

Fotorezistors: aliexpress 

Displejs: aliexpress

Arduino Nano: aliexpress 

Korpuss: aliexpress

Krāsaini vadi, kas noder arī citos projektos: aliexpress

Sākumā iesaku ielādēt programmu Arduino, lai redzētu, ka kontrolieris nav bojāts un neizmet nekādas kļūdas. Iesaku pirms ielādes programmu pārskatīt, jo ir dažas, lietas, kas jāpiekoriģē, piemēram, valoda un tas, ko vēlaties, lai tiek attēlots. Pēc tam var sākt lodēt. Lodēju pēc shēmas no Alex Gyver lapas:
Vienīgi šajā shēmā nav iekšā fotorezistors: 

Sākam ar vadu lodēšanu pie detaļām:

Vadi ir pielodēti pie detaļām, tagad būs jāsāk vienot kopā pie Arduino plates:

Šajā bildē ieteiktu pievērst uzmanību ekrānam, kurš ir nolikts otrādi. Viņam uz plates ir ar skrūvgriezi regulējams kontrasts. Ja gadījumā visu salodējat, bet ekrāns neko nerāda (vienkārši gaiši deg), tad pagrozot to dabūsiet normālu bildi.

Viss ir salodēts, programma ielādēta un vismaz uz galda viss darbojas:

Speciāli dažādiem melniem darbiem, tai skaitā kausēšanai turu vienu lētā gala lodāmuru:

Sākumā uz plastmasas korpusa atzīmē vajadzīgā izmēra "logu". Tad ar rokdarbu nazi (tāds kā skalpelis) iegriež kontūru un pēc tam ar lodāmuru izkausē krustu:

Tālāk ar stangām izlauž un ar vīli pielīdzina malas. Nu un viss ir gatavs (temperatūru rāda pārāk lielu, iespējams tas vēl no tā, ka tikko ar termolīmi detaļas stiprināju un karsta plate).

Secinājumi: Ja gribas darboties un gribas precīzāku co2 rādījumu, tad šis projekts ir priekš Jums. Ja negribat darboties un mērījumu kvalitāte nav būtiska, tad par šo naudu jau var nopirkt gatavus risinājumus. Tikai tiem parasti ir sliktākas kvalitātes CO2 devēji, kuri strādā pēc savādāka principa un rādījumi esot ļoti aptuveni. Man protams būs jāpavēro, kā tas viss darbojas. Vai temperatūru beigās rādīs pareizi? Ko rādīs co2, jo pagaidām rādījums ir diezgan liels (kad pavēdina, nokrīt uz 400, bet pēc mirkļa jau atkal ir pāri 1000. Un tagad, kad sēžu blakus tad vispār pakāpās uz 2000). Iespējams, ka varbūt vēl būs jāveic kalibrācija šiem devējiem, bet to laiks rādīs. Es jau beigās nolēmu, ka RGB diodi arī nelikšu uz priekšējā paneļa, lai tā nekaitinātu ar sarkano krāsu :)







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...