Lapas

Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2021. gada 5. aprīlis

DIY Radio 3

 Sveicināti otrajās lieldienās! Šodien laiks mūs nemaz nelutina - liels vējš, lietus, kurš ik pa laikam pārvēršas slapjā sniegā. Un nekas cits neatliek, ka kaut ko salodēt :) Tad nu trešais radio komplektiņš. Pirkts: aliexpress Internetā redzēju, ka ir gandrīz identiski komplekti, bet nedaudz atšķiras plates izskats, savādāks skaļrunis u.c. nelielas nianses.

Līdzi nākošā shēma ir pilnīgi čainīz un dižas jēgas nav. Bet, detaļas ir uz plates saprotamas, izņemot nedaudz ir jāiespringst, lai saprastu kura ir kura diode (tāpēc bez palielināmā stikla neiztikt).

Sākam ar to, ka noskaidrojam pretestību nominālus, lai zinātu kurā vietā uz plates tās lodēt. 

Nu jau ir gandrīz gatavs:

Es ieliku savus vadus, jo līdzi nākošie bija 4-5cm gari un tādus pielodēt pie plates ir grūtāk (ierobežotas iespējas plati pagrozīt lodējot un liekot korpusā. Vēl ķīnieši bija paredzējuši, ka skaļrunis ir jāpiestiprina ar šādām skrūvēm un šeibām, bet skrūves tām mierīgi krīt cauri. Es pamēģināju kaut kā uz kanti pieskrūvēt, bet tik un tā neturējās, tāpēc beigās jāizmanto termolīme:

Viss gatavs un pie tam skan :)

Secinājumi: Izskats tāds ļoti prasts, plastmasīgs. Sākumā meklējot stacijas, grozu, grozu, bet nekas netiek atrasts. Domāju jau, ka nedarbosies. Beigās gandrīz pašā skalas galā vienu pēc otras atrada stacijas. Tas, ka viss ir tik tuvu vienā galā, rada problēmas precīzi noskaņot. Skala arī reāli nav izmantojama. Bet savas funkcijas radio pilda, var gan klausīties, gan bija laika kavēklis to lodējot.


2 komentāri:

  1. Man dikti patīk tavs pretestību testeris. Laikam arī noderētu. Radio pēc uzbūves atsita 90tos.

    AtbildētDzēst
  2. Pirkts: https://aliexpress.ru/item/1005001869065521.html?spm=a2g0v.12010612.8148356.21.2e2018d12JVDlr&sku_id=12000017945940741
    Šobrīd ir arī jaunākas versijas pieejamas, bet vai ir labākas, nezinu.

    AtbildētDzēst

Lezi_Blocks-Louvre

 Pagājušā gadā biju nopircis šādu tjipa Lego analogu micro bloku modeli. Lego šāds modelis vispār nav, ķīnieši paši izstrādājuši. Ražotājs n...