Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 10. aprīlis

J.N.Harari-Sapiensi

 Vēl viena mana aizraušanās ir lasīšana. Daudz lasu dažādus žurnālus, gan izklaidējošus, gan izglītojošus. Tāpat grāmatas - gan vienkāršus krimiķus, lai atslēgtos no ikdienas, gan kaut ko izglītojošu, lai pavērtu jaunus apvāršņus. Nu un šodien nolēmu padalīties ar vienu ne īpaši jaunu grāmatu, kuru jau varbūt daudzi ir lasījuši, bet man tas bija interesants atklājums - Juvāls Noass Harari - Sapiensi cilvēces īsā vēsture.

Liekas jocīgi, ka vienā nelielā grāmatā autors ir pamanījies izstāstīt visu cilvēces vēsturi. Sākot no tā, kā radies pirmatnējais cilvēks, līdz pat mūsdienām. Grāmata sniedz interesantu info par senatni, par to, kādas pēdas cilvēks vienmēr aiz sevis atstāj (ne tās labākās, diemžēl). Ir daudz interesantu faktu no vēstures, kurus pat nezināju, vai tikai kaut kas nedaudz par to bija dzirdēts. Izstāstīts par kapitālismu, tirgu, kredītiem utt.

Un galvenais, grāmata liek padomāt... padomāt par sevi, ko dari ikdienā, kā Tu ietekmē apkārtni. Beigās galvenais jautājums - vai mūsdienu cilvēki, kam ir telefoni, datori, pilna māja ar dažādām mantām, auto uz ielas un kaut kāda nauda kontā, esam laimīgi par to seno mednieku - vācēju, kuram nebija nekā?

Rekomendēju izlasīt!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...