Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 7. marts

DIY Radio Nr.1

 Nu ko, pamazām mēģinām pāriet uz "next level" un pamēģināsim salodēt DIY komplektu, kur ir SMD komponente (mikrokontrolieris).

Pirkts: aliexpress


Komplektā nav daudz detaļu un pati plate ir maziņa:

Galvenais izaicinājums iemācīties pielodēt mikreni:

Paskatoties Youtube pamācības, tad viss izskatās ļoti vienkārši. Tur pat daži meistari paņem parastu lodāmuru ar platu uzgali, vienkārši novelk gar kājiņām un video parāda, ka viss ir smuki pielodējies. Man diemžēl tā neizdevās... bet par to tālāk.

Viss ir salodēts un laiks testēt:

Diemžēl austiņās tikai šņākoņa un nevienu staciju noķert nevar. Vai nu trāpījies brāķis, vai arī es šo mikreni pārcepu. Sanāca tā, ka lodējot šīs smalkās kājiņas pēc Youtube pamācībām, novilku ar malko lodāmura galu gar tām un 3gabalas man salodējās kopā :( Nočakarējos, bet par ar vara pīnēm neizdevās šo alvu dabūt nost, lai katra kājiņa būtu atsevišķi pielodēta. Sildīju un mēģināju ar lodāmura galu dabūt nost šo lieko lavu. Beigās izdevās, bet domāju, ka karstums bija pārāk ilgi turēts un mikrene nodega.

Neko darīt, šī skola izmaksāja nepilnus 2 EUR, nav jau tik traki :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...