Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2021. gada 26. marts

Skaņas analizators Nr.1

Šis DIY komplekts man "iekrita acīs" dēļ tā, ka ir ļoti daudz detaļu ko lodēt. Es pat ieteiktu lodēšanu dalīt uz kādiem diviem piegājieniem (dienām), lai tas hobijs nepiegriežas un nepieļaujat neuzmanības kļūdas, kā tas man gadījās.

Pirkts tajos labajos laikos, kad par piegādi bija jāmaksā pilnīgas kapeikas, bet tagad piegāde ir pat lielāka par komplekta cenu: aliexpress

Detaļas te tiešām ir daudz:


Bilde no lodēšanas procesa, daļa detaļas pielodētas, daļa gaida savu kārtu:

Un te viena mana pieļautā kļūda, kuru konstatēju jau lodēšanas procesā. Sākumā salodēju visas mazās diodes un pēc tam parokoties detaļu kaudzē, atradu vienu lielāku... radās labs jautājums, kur tad tā ir domāta? Beigās izpētīju, ka to jālodē šajā vietā:

Te jau viss salodēts. Un varbūt vērīgākie pamanīs manu otru neuzmanības kļūdu. Ja nē, tad skatiet tālāk bildes:

Pievērsiet uzmanību diodēm zem sarkanajiem LEDiem - viena ir ielodēta otrādi un tādēļ sarkanā gaisma īsti nedarbojas:

Pārlodēju pareizi, bet tāpat sarkanie LEDi minimāli reaģē uz skaņu:

Neliels video par to kā darbojas: youtube

Kādi secinājumi? Lodēt interesanti un pie tam ilgākam laikam :) Bet, shēmas trūkums un arī detaļu daudzums ieviesa man divas kļūdas (būtu bijis uzmanīgāks, protams, ka varēju no tām izvairīties). Mikrofons ir diezgan švaks un tikko tālāk no skaņas avota, tā reaģē švaki. It sevišķi sarkanās diodes.  Bet visā visumā kā treniņu lodēšanai iesaku.







 

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...