Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 14. marts

DIY Radio - 2

 Laiks šodien mūs nelutināja, ik pa laikam lietus. Tad nu pieķēros pie otrā radio lodēšanas. 

Pirkts: aliexpress

Izskatās šādi:

Detaļas ir ļoti nekvalitatīvas - uz vairākām kondiškām nav salasāmi apzīmējumi :( Shēma ar detaļu parametriem:


LCD ekrāns jau nāca salodēts, bet kā skatījos internetā, tad ir arī versijas, kad pašiem šis LCD jāsalodē. Ķīniešu lodējuma kvalitāte ir drausmīga:

Iespējams arī dēļ tā ekrāns ar pogām taisīja brīnumus un man nācās šo to novienkāršot :)

Plate tuvplānā:


Pogas šim radio arī ir vienkārši pretīgas. Parasti teiksim kalkulatoros un citās ierīcēs ir tādas gumijotas pogas ar iestrādātu vadošu slāni, kas savieno kontaktus, kad nospiež. Šeit ķīnieši izdomājuši konstrukciju, ka plāna skārda plāksnīte ir jāuzlodē uz gandrīz tik pat lielu kontakta vietu + to visu spiež vienkāršas plastmasas pogas.


Man tas labi nesanāca, ik pa laikam kaut kas uz ekrāna mirgoja un mainījās. Tad noņēmu pogas nost un vienkārši pamēģināju uzlikt plāksnītes virsū un ar skoču pielīmēt, un paskatīties, kā tad strādās - diemžēl tāpat nedarbojās. Patestēju kontaktus ar pinceti vienoju kopā un sajūta, ka daļa pogas vispār nestrādā. Tāpēc jau pieminēju, ka iespējams ir slikti salodēts LCD panelis... Beigās izdomāju, ka man šī laika regulēšana un modinātājs nav vajadzīgi, tāpēc pogas vispār neuzliku. Paša radio darbību tas nekādi neietekmē.

Vēl notika brīnums, ka skrūve noplīsa. Pieskrūvēju staciju meklēšanas riteni, saliku korpusā. Un pēc brīža regulēšanas ritenis nokrīt nost. Šis ir laikam tas mirklis, kad kā krievu laikos teica metāls cietāks par alumīniju, bet mīkstāks par sū... :)

Viss ir salodēts:

Nu un saliktā veidā:


Mani secinājumi: Ja domājat, ka radio ir ar digitālo regulēšanu, tad maldāties. Regulēšana notiek ar riteni labajos sānos un ekrāns ir tikai lai parādītu viļnus + laiku un modinātāju. Tādēļ jau tik viegli varēju atteikties no šīm priekšējām pogām :) Skaņa nav slikta, stacijas dzelzsbetona paneļu mājā ķer normāli.

Ja gribat lodēt, tad varat šo komplektu pirkt. Bet, ja Jums vajag radio, tad labāk skatāties jau gatavu. Pa šo pašu naudu jau var nopirkt arī gatavus. Un, ja pieliekat vēl kādus 10 EUR, tad vispār smuki radio ir atrodami.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...