Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2024. gada 7. jūlijs

Tamiya-Leopard

 Kādu laiku atpakaļ meklēju dēlam kādu vecāku, līdz ar to ne pārāk sarežģītu modeli. Atradu, ka ir Tamiya Leopard modelis, kurš ir ražošanā kopš 1969.gada un 90tajos gados ir par jaunu pārpakots. Detaļu nav daudz līdz ar to domāju, ka dēlam patiks taisīt.


Instrukcija ir vecā tipa Tamiyas palags, bet šī diemžēl neizceļas ar ļoti labu detalizāciju un nav perfekti saprotama (nepārprotama):




Tā kā detaļas ražo jau kopš 60tajiem, tad tās arī nav ideālas kvalitātes un salīdzinot ar jaunākiem Tamiyas modeļiem, tad dalījums un detalizācija nav pati labākā:







Ķēdes no vinila un man tās nepatīk montēt. Jo ar superlīmi negrib turēties un ar karsto piededzināšanu arī ne vienmēr sanāk perfekti.

Dekāli, cietais sietiņš kā motora reste un gumijotas detaļas:

Tā nu dēls it kā sāka kaut ko darīt, beigās pateica, ka ir par grūtu un komplekts vairākus mēnešus kastē nomētājās. Dabūju pats pieķerties un salīmēt.



Riteņiem ir savādāka konstrukcija nekā mūsdienās, pie tam tie montējas uz asīm līmējot virsū gumijotus centrus. Tie visu laiku cenšas izlīst ārā no riteņa jeb nomaukties no ass, kamēr pilnībā nesacietē līme - čakarīgi.

Tornim daudz dažādi sīkumi jāsalīmē. Un es nedaudz pārpratu instrukciju, domāju, ka nelīmēšu to plastmasas motora resti, iztikšu bez tās, bet beigās izrādījās, ka citas detaļas jau nav paredzētas šai vietai (parasti ir vēl kādas detaļas ar caurumiem, kas līmējas pa virsu). Sanāca resti līmēt virspusē. Ne visai izcili :)


Tāds izskatās nekrāsots:



Kopumā modelis vecs, ne visai kvalitatīvs un tiešām, priekš 8 gadnieka par sarežģītu. Tāpar nepatika, ka uz nelīdzenās virsbūves ir jālīmē detaļas - tās ar šķidro, ātri žustošo līmi nav pielīmējamas. Jo līme uz grubuļiem ātri nožūst un detaļas neķeras kopā. Dabūju ņemt biezāku līmi, tad varēja pielīmēt. Šo modeli nerekomendēju pirkt.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

E.Ludlow-Whisky A tasting course

 Biju uz mēnesi pazudis no sava bloga, neko nepublicēju, jo paņēmu atvaļinājumu ne tikai no darba, bet arī no hobijiem. Lasīju arī pamatā ti...