Lapas

Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2024. gada 29. jūlijs

Dž.Grišams-Apelācija

 Izlasīju nedaudz vecāku - 2008.gada grāmatu Džona Grišama romāns "Apelācija".

Grāmata ir par ASV lielām korporācijām un juristiem. Kādā ciemā viena kompānija ir nopludinājusi ķimikālijas, kas vietējiem iedzīvotājiem ir sabeigušas veselību. Daudzi jau ir miruši, citi cīnās ar vēzi utt. Viena sieviete, kas zaudējusi savu ģimeni, palīdzot diviem vietējiem juristiem iesūdz šo kompāniju un tiesā viņi uzvar. Ir jāmaksā liela kompensācija. Bet korporācijas vadītājs negrib principa pēc neko maksāt (kā viņš teica, tie lauķi nedabūs ne centa). Viņš atrod ietekmīgus cilvēkus, kas viņam palīdz ar padomiem un noorganizē, ka augstākajā tiesā 5 tiesneši no 9 būs viņu pusē. Tam tikai vajag šā gada tiesneša vēlēšanās ievēlēt savu kandidātu.

Autors spilgti apraksta netīros paņēmienus, kā vāc naudu šim tiensesim, kādas reklāmas laiž pret labo tiesnesi utt. Un beigās ļaunums uzvar. Tikai jaunievēlētam tiesnesim dēls cieš beisbola spēles laikā smagu traumu, kas iespējams nākotnē liks šim tiesnesim mainīt uzskatus kas ir pareizi un kas nē. Kā pusē nostāties un pret ko ir jācīnās.

Grāmatu var lasīt, bet man tā likās par garu. Negribējās tik daudz lasīt par tiesas zālēm, par politiskām spēlītēm, man vairāk patīk kaut kādi asāki sižeti. Bet, gan jau būs mērķauditorija, kas par šo būs ļoti priecīgi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Tadžmahals - Taj Mahal

 Tā kā dzīvajā Indiju apmeklēt neplānoju (man nesimpatizē karsts klimats, cilvēku pūļi, netīrība), tad izlēmu, ka uzbūvēšu sev to mājās - ne...