Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2024. gada 16. marts

D.Potapenko-Samoučiteļ biznesa

 Kad sākās Krievijas iebrukums Ukrainā, es sāku pastiprināti tam sekot līdzi. Skatos dažādas intervijas, ekspertu viedokļus utt. Un viens no interesantiem ekonomikas ekspertiem ir Dmitrijs Potapenko. Cik es saprotu, viņš karu neatbalsta, nosoda Krievijas valdības rīcību. Bet, tā kā viņš joprojām dzīvo Krievijā, tad viņš to visu nevar teikt tieši, viņš cilvēkiem ar dažādiem piemēriem un salīdzinājumiem, vai teiksim caur puķēm pasaka, ka Krievijas valdība ir pieļāvusi mega lielu kļūdu un turpina līst bezdibenī, kas pēc viņa prognozēm iesāksies 2025/26.gadā. Viņš kritizē dažādus lēmumus, nodokļu politiku utt.

Tāpat viņš Eiropas valdības un politiķus sauc par puņķutapām, kas nespēj pieņemt konkrētus lēmumus un kārtīgi atbalstīt Ukrainu, ierobežot Krievijas eksportu/importu un līdz ar to panāktu, ka karš beigtos ātrāk. Vēl viņam ir ne visai foršas teorijas, ka nekas jau ar miera noslēgšanu starp Ukrainu un Krieviju nebeigsies. Jo atkal būs nākamās valdības, kas gribēs atspēlēties :(

Par saviem izteicieniem un, ka sniedz šādas intervijas ārvalstu mēdijiem Dmitrijs ir saņēmis tā saucamo inagenta statusu un līdz ar to pret viņu ir dažādas Krievijas sankcijas ieviestas. Bet viņš vēl valsti nepamet.

Papildus intervijām viņš konsultē iedzīvotājus, dod padomus, atbild uz jautājumiem par investīcijām, mašīnu, dzīvokļu utt pirkšanu.

Tā kā viņa viedoklis man ir pieņemams, tad iegādājos dažas no viņa grāmatām. 

Šoreiz izlasīju grāmatu "Samoučiteļ biznesa" jeb latviski to varētu tulkot kā apgūt biznesa pamatus pašmācības ceļā.

Grāmatā viņš pa soļiem izstāsta kā ir jāplāno bizness. Piemēram, kā pa soļiem plānot veikala, vai kafejnīcas atvēršanu. Tāpat dalās ar savu pieredzi, ar stāstiem no dzīves. Interesanti, rekomendēju. Tas noderēs jebkuram, kurš kaut ko grib uzsākt, bet nesaprot ar ko sākt. Un liks aizdomāties, vai ir vērts vispār sākt. Jo ko dod tas, ka Tu gribi ražot šo konkrēto lietu, ja nezini, vai Tev būs pircēji šai lietai.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...