Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 1. oktobris

RFM-T-34/D30_122mm-part.1-unbox

 Kā nākamo projektu esmu izvēlējies modeli no Rye Field model kompānijas. Par šo kompāniju nav praktiski nekāda info. Viņi savā lapā about us, neko neraksta :) Bet vismaz no Scalemates lapas var saprast, ka kompānija ir no 2015.gada un nāk no Honkongas. Par šo kompāniju info no modelētājiem ir divējāda. Citi ļoti slavē, ka kompanija ražo ļoti detalizētus un ļoti līdzīgus modeļus reāliem tankiem. Tai pat laikā, kad citi saka, ka viss ir super, citi sūdzas, ka trāpoties kaut kādas brāķa partijas, kad detaļas ir līkas un slikti sapas kopā. Nu ko redzēsim, kā man būs, bet kopumā esmu jau daudz dažādus modeļus no šīs kompānijas nokatījis. Šoreiz pamēģināšu uztaisīt modeli T-34/D30 122mm. Šis modelis ir laists klājā 2019.gadā.

Ja runājam par reālo modeli, tad te nedaudz ir jāpieskaras diviem modeļiem vai varbūt pat jāmin 3 modeļi. Kā jau nojaušat T-34, tad ir no otrā pasaules kara laika PSRS tanks un tur nekas papildus vairs nav jāstāsta. D-30, tā atkal ir 60tajos gados PSRS izstrādāta artilērija. Tas ir 122mm lielgabals, kuru PSRS izstrādāja un bruņojumā pieņēma 1963.gadā. Tas tiek lietots joprojām, arī Krievu-Ukrainas karā. Svars ir 3,2tonnas, transportēšanas garums 5,4m un stobra garums 4,66m. Apkalpe ir 8 cilvēki. Šaušanas attālums līdz 15,4km. Uz 10km šaušanas attālumu precizitāte ir aptuveni līdz 21m - nav nekāds Himars :) Visvairāk šo artilērijas vienīgu ir Krievijai, gandrīz 5000gab. Tāpat vairāki simti vienību ir Angolai, Ķīnai, Etiopija, Somijai, Indijai, Irānai, Mjanmai, Turkmenistānai un nedaudz virs 100 ir Ukrainai.

Nu un trešais, kas ir jāpiemin, ir šis Sīrijas izstrādājums, kad šo D30 lielgabalu izdomāja uzlikt uz vecās T-34 šasijas. Līdzīgus taisīja arī Ēģipte, bet viņiem izskats nedaudz atšķiras (ja interesē, tādu modeli RFM arī ir izlaiduši). 1973.gadā Sīrija to izstrādāja un uzražoja 30gab. Lai apkalpotu, bija nepieciešami 7 kareivji.





Instrukcija diezgan mūsdienīga, daļēji krāsaina, viegli saprotama:









Dekāli komplektā nav, bet ir metāla detaļas:

Nu un pārējās detaļas:








Pirmajā acu uzmetienā detaļas diezgan kvalitatīvas, redzēsim, ko teikšu pec tam, kad būšu uztaisījis.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...