Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 15. oktobris

L.Kovaļova-Tvitera tiesa

 Latviešu autores Leldes Kovaļovas romāns "Tvitera tiesa":

Šī ir salīdzinoši svaiga grāmata, kas akutalizē problēmu, ka internetā daudzi gan anonīmi, gan arī zem sava vārda noliek citus cilvēkus. Šeit saka, ka tiesā. Un tā tiešām ir problēma. Citam nav pietiekoša info, bet viņš 100% apgalvo, ka tā ir. Citam vispār nav nekāda info un viņš vienkārši kaut ko uzraksta. Cits varbūt mēģina kādu stulbu joku uztaisīt, bet gala rezultātā tas kādam varbūt pilnībā izkropļo dzīvi. Tāpat bērni, kuriem tagad vajag popularitāti un Youtuba vai Tiktoka skatījumu daudzumu. Murgs.

Romānā tas viss ir pasniegts tā, ka pazīstamu aktieri apsūdz izvarošanā. Meitene saka, ka ir izvarota un uzreiz visi vēršas pret aktieri, kurš pazaudē reklāmas līgumus, lomas un beigās pat tiek gandrīz līdz nāvei piekauts... Internets cepas un vārās un tāds ir rezultāts, kaut gan izvarošana varbūt nemaz nav bijusi.

Protams sižets nedaudz tāds kā jocīgs - nu tas stāsts, kādēļ aktieris vispār ar meiteni pa nakti satikās degvielas uzpildes stacijā. Un manuprāt autore vēl par daudz sasaista kopā šo aktieri, meiteni ar ģimeni, apmelotāju  un viņa māsu ,ar kuru beigās aktieris sāk satikties. Tik traki parasti dzīvē nenotiek.

Bet kopumā grāmatu ir vērts izlasīt, lai aizdomātos par interneta spēku un to ko mēs tur darām.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...