Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2022. gada 18. novembris

Tamiya-Panzerkampfwagen IV_Ausf.F_Sd.Kfz.161-part.1_unbox

 Iepriekš rakstīju par Takom Kraz modeli, kuru gribēju taisīt. Diemžēl tā ir izgāšanās un modelis nebūs. Atnācu vienu vakaru mājās un domāju prātīgi pataisīt modelīti, relaksēties utt. Jau pašā sākumā vairākās vietās detaļas normāli nepasēja kopā. Nu vienkārši ir paredzēts, ka jāsaliek tā, bet nesapas. Sākumā mēģināju to kaut kā risināt, bet pēc dažu stundu mocīšanās uznāca apnikums, riebums pret šo modeli. Domāju, tas man nekādu prieku nesagādā, kādēļ sevi mocīt? Modeļu līmēšana ir domāta kā atpūta, ka relax, bet, ja tas tā nenotiek, tad kāpēc mocīties? Nolēmu, ka netaisīšu un atdevi dēlam patrenēties vienkārši kaut ko palīmēt. Dažus vakarus dēls pa brītiņam kaut ko pielīmēja, kaut ko es nedaudz palīdzēju, bet tāpat nekas simpātisks neiznāca. Un kā konstatēju, tad riteņu stiprinājumi arī ir tik tievi plastmasas sūd.., ka lūza nost, ka arī dēls vairs šo modeli negribēja redzēt :) Tā kā tas ir nonācis misenē un miers mājās. Vēlāk vienā video bija runa par šo modeli un tad pieredzējis modeļu taisītājs teica, ka Takom Kraz, tas ir BDSM - ar to saprotot, ka čakars pamatīgs...

Tagad iepazīstināšu ar kastes saturu modelim, kuru jau esmu iesācis taisīt Kraza vietā. Tas ir Tamiya izstrādājums - Panzekampfwagen IV Ausf.F Sd.Kfz.161. Tamiya modeli izdeva tālajā 1994.gadā un regulāri ir atjaunojusi ar jaunām detaļām. Šis konkrētais ir apdeits no 2020.gada.

Tanks tika izstrādāts Vācijā 1936.gadā un vācu armijas rīcībā bija laikā no 1939.g. līdz 1945.g. Šis tanks ir viens no visvairāk uzbūvētajiem vācu tankiem - 8553 gabali (dažādas versijas uz šīs šasijas).

Šī konkrētā F versija frontē nonāca 1941.g. un no iepriekšejām atšķīrās ar to, ka bija biezākas bruņas un platākas ķēdes (40cm, nevis 38cm). Tanks bija 5,92m garš, 2,84m plats un 2,68m augsts. Svars 22,3 tonnas un to apkalpoja 5 cilvēku ekipāža. Dzinējs bija 12 cilindru 300ZS benzīnieks, kas ļāva sasniegt 42km/h pa ceļu. Bruņojums bija 75mm lielgabals un 7,92mm ložmetēji.




Instrukcija identiska citām Tamiya instrukcijām:








Priecē, ka ir krāsaina lapa, kas parāda krāsojumu un mums tiek piedāvāts uztaisīt vienu vai otru versiju šim tankam. Es taisīšu vācu pelēko, jo vēlāk maskējošais krāsojums ir ļoti daudz dažādiem tankiem, bet tādi pelēki ir reti:



Gumijas dažiem riteņiem, šņoris un stieple?

 Dekāli:

Vanna ir no vienas detaļas, tas atvieglos darbu:


Un tālāk ir Tamiya neraksturīgi ļoti daudz detaļu:






Redzēs kā stiķēsies kopā, bet es paļaujos uz Tamiya kvalitāti un ka neies kā ar Kraz :)








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...