Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 13. novembris

Franču detektīvs

 Vēl viena grāmata no bēniņiem "Franču detektīvs", kas latviski izdota 1991.g.

Grāmatā ir apkopoti vairāki romāni:

1) Moriss Leblāns - Arsēns Lipēns pret Herloku Šolmsu. Šeit ir attēlotas mistiska franču noziedzinieka zādzības un to beigās cenšas atrisināt Šerloks Holms, vai, atvainojos, franči raksta Herloks Šolms. Beigās Herlokam nekas neizdodas, jo noziedzinieks ir tik atjautīgs, ka visu paredz uz priekšu un izvairās no apcietinājuma. Es šo romānu drīzāk uztvertu kā franču mēģinājumu izsmiet britus un viņu ievērojamo detektīvu.

2) Pols Aleksandrs un Moriss Rolāns - Redzēt Londonu un mirt. Nu šis arī tāds jocīgs detektīvs, kur it kā viss tiek atstāstīts tādā kā vēstules formā. Un līdz pat pašām beigām nekas nav skaidrs. Man ne visai patika.

3) Žileta Ziglēra-Klusuma mežs. Te arī stāsts par atpūtniekiem, kuru vidū ir izslavēts detektīvs un kuri tiek ierauti vairākās slepkavībās, kamēr atpūšas laukos, mežā. Var lasīt, bet arī baigi neaizrāva.

4) Sebastiēns Žaprizo-Dāma ar brillēm un šauteni automobīlī. Kad lasi, liekas pilnīgs murgs, neko nevar saprast. Vai dāmai nav pilns rublis un pati neatceras, ko darījusi? Vai tiešām, kāds to visu ir noorganizējis, bet kā viņam tas izdevās, kā var to visu paredzēt? Tikai pašās beigās izlasi un saproti, kas reāli notiek. Nedaudz jau ir pārspīlēti, bet tā viens no labākajiem šīs grāmatas darbiem :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...