Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 5. novembris

Meng-MK.A_Whippet-part.1-unbox

 Kādreiz jāuztaisa arī kāds pirmā pasaules kara tanks. Šoreiz britu vidējais tanks MK.A Whippet. Šis tanks man atgādina tādu nobruņotu traktoru :)

Pirmajā pasaules karā britiem bija izstrādāti tanki ar apozīmējumu MK1: Little Willie un  Big Willie. Mazais Villijs kaujās nepiedalījās, bet lielais tika uz frontes līniju. Tika konstatēts, ka tanks ir ļoti lēns, tādēļ inženieri ķērās pie jauna tanka izstrādes un 2016.gadā izstrādāja jaunu tanku, kuru nosauca par godu izstrādātājam - nosauca par Tritton Chaser. Izstrādātājam tas nepatika, tādēļ tanku pārsauca par Whippet. Šis tanks jau sāka izskatīties līdzīgāks mūsdienu tankiem. Ķēdes kļuva mazākas un sākumā tankam aizmugurē bija grozāms tornis ko vēlāk pārbūvēja par stacionāru.

Pirmais reālais tanks tika uzbūvēts 1917.g. un pēc tā izmēģinājumiem tika pasūtīti 200 tanki. Frontē tanki nonāca tikai 1918.gadā. Pēc kara daži tanki piedalījās arī kaujās Krievijā balto sastāvā. Dažus nopirka Japāna un līdz 1919.gadam kopā uzražoja 200 tanku.

Tanks bija 6,1m garš, 2,62m plats un 2,75m augsts. Svars bija 14 tonnas un divi 45 ZS dzinēji tankam ļāva attīstīt 13,4km/h, kas bija vairāk kā divas reizes ātrāk par citiem tankiem. Tanks bija bruņots ar 4 ložmetējiem.

Konkrētais modelis in Meng ražojums, kuru izdeva 2015.gadā.




Instrukcija ir melnbalta, grāmatas tipa:









Viena lapa ir pielikta krāsaina, tas ir labi:


Dekāli:

Ķēdes pēc instrukcijas izskatās, ka ir vienkārši jāsamauc. Redzēs, kā būs realitātē un cik labi turēsies:


Ložmetēji:

Korpuss interesantas formas, būs tikai saržģītas formas aizmugure jāsalīmē:


Trose ir reāla:

 Riteņi un piekares detaļas:


Pārējās detaļas:



Detaļas izskatās labas kvalitātes. Bet cik viss tiešām būs labi, parādīs montāžas process.











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...