Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2022. gada 3. novembris

SDD un HDD instalēšana PC

 Gan jau ka daudzi zin, kā palielināt ietilpību kompjos (PC), bet varbūt tomēr kādam noder. Ielikšu bildes un nelielu aprakstu par savu pieredzi.

Pēc kaut kādiem padsmit gadiem, ko mājās darbojos ar portatīvajiem, nolēmu, ka beidzot tomēr vajag lielāku kasti :) Iegādājos HP 25L kasti ar Ryzen procesoru un šim datoram iekšā bija tikai viens SDD disks 1TB apjomā.

Izpētīju, ka ir divi SATA sloti priekš SDD vai HDD:



Uz sitienu bija iespēja iegādāties vēl vienu SDD disku, kuru arī nopirku:



Diemžēl diskam līdzi nenāca skrūves, labi, ka tās man iedeva LDC veikalā, paldies puišiem! Disku smuki ieliek, pieskrūvē, ievieto atvilkni atpakaļ un pievieno vadus - nekādu problēmu:



Šo disku nolēmu, ka izmantošu kaut kādu spēļu un programmu instalēšanai, kur vajag lielāku ātrumu ielādē.

Otru disku nolēmu ņemt HDD priekš datiem. Diemžēl šobrīd ar diskiem (un arī citu tehniku) ir problēmas - kavējas piegādes, daudz ko nevar dabūt. Es savējo arī mēnesi gaidīju. Cietam diskam ielikšana ir vēl vienkāršāka, jo nav pat jāskrūvē, smuki uz tapiņām iekabinās:

Vienīgi šim diskam datorā nebija paredzēts SATA vads, tādēļ vienīgo ko atradu veikalā uz vietas ir šāds sarkans vads ar abiem taisniem galiem. Bet, es domāju, ka gan jau pielocīs to galu :)


Diemžēl pēc diska ielikšanas konstatēju, ka  tur viss ir uz milimetriem sarēķināts un vāku uzlikt nevar, tāpēc dabūju pasūtīt pareizu vadu caur internetveikalu:

Tā kā mācieties no manas kļūdas un uzreiz izpētiet kādus vadus var ielikt un ko ir jāmeklē. Es vienīgi brīnos, ka Liepājā ir vairāki datorveikali, bet kad vajag kādu HDD vai kaut vai šo vadu, tad uz vietas neko dabūt nevar :( Kaut kas no HDD, SDD ir, bet, ja gribēsi konkrēti kaut kādu lielumu vai ražotāju, tad var rēķināties, ka jāsūta un jāgaida ilgstoši.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...