Lapas

Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2022. gada 31. maijs

V. Čērčils-Nekad nepadodies

 Gandrīz divas nedēļas nav sanācis padarboties ne gar modeļiem, ne arī veltīt laiku lodēšanai. Jautāsiet kādēļ? Viens no iemesliem ir hokejs :) Otrs ir dažādi saimnieciskie darbiņi. Nu un vēl nedaudz vairāk laika līdz ar to atlika grāmatu lasīšanai.

Krievijas - Ukrainas karā bieži kaut kādos apskatos, intervijās, tika pieminēts Vinstons Čērčils un viņa citāti, darbības utt. Tad nu nolēmu iepazīties ar viņa personību. Latviski uz ātro neko atrast neizdevās, tāpēc iegādājos vienu grāmatu krievu valodā (V.Čērčils-Nekad nepadodies) un otru angļu valodā (A.Roberts-Churchill:Walking with destiny). Angļu grāmata diemžēl līdz manīm nenonāca, dabūju atpakaļ naudu. Tad nu īsumā par grāmatu Nekad nepadodies:

Grāmata bija jauna, iepakota plēvē, bet jau tad ņemot nost iepakojumu, zelta burti daļēji nonāca nost. Pēc tam lietojot vēl vairāk uzraksti padzisa. Bet tas jau saturu nemaina :)

Es grāmatu raksturotu īsumā tā - neliels ieskats biogrāfijā (interesanti dažādas detaļas uzzināt par Vinstonu) un tālāk var teikt ir tāds skatījums uz viņa vadības stilu, dažādiem teicieniem un kā viņš to katrā situācijā ir darījis/pielietojis. Galvenais jau ir bijusi cīņa ar hitleru par Eiropas nākotni. Un tur arī ir šis svarīgais teiciens "Nekad nepadodies - nekad, nekad, nekad, nekad, nekādos darbos: lielos vai mazos, svarīgos vai nebūtiskos. Nekad nepadosies, izņemot tos brīžus, kad cieņa un veselais saprāts ir spēcīgāks. Nekad nepakļaujies citu ietekmei un pārmērīgai ienaidnieka ietekmei."

Ja nebūtu Vinstona, tad iespējams nebūtu nekādas ASV palīdzības Eiropai. Visdrīzāk būtu sakauta arī Anglija un PSRS un nez kā mēs vispār tagad dzīvotu. To PSRS agrāk prata novērtēt, arī valstsvīri atzina lielo ASV palīdzības nozīmi. Tikai pēdējās desmitgadēs tiek pasniegts, ka var teikt vienīgi uzvarētāji ir bijuši PSRS...un ko tur vispār pārējā pasaule, lai paklusē...

Čērčils ar savu attieksmi prata ASV pierādīt, ka uz viņu var paļauties un ir vērts sūtīt palīdzību. Tāpat arī šobrīd Ukraina noturoties pirmās dienas, pierādīja, ka viņi nepadosies un arī viņiem tagad iet palīdzība.

Grāmatu varu rekomendēt izlasīt, ir interesanti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...