Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 14. maijs

MENG_A39-Tortoise_part.1-unbox

 Sāksim ar īsu info par pašu tanku. 1943.gadā Lielbritānija izlēma, ka armijai vajag īpaši izturīgu un ar ļoti jaudīgu ieroci aprīkotu tanku, lai karotu pret Vāciju. Līdz 1944.gada februārim tika izstrādāti 18 dažādas versijas šim tankam un katra bija ar vien lielāka un smagāka :) Apzīmējumi versijām bija AT1 līdz AT18 (protams, tās visas bija uz papīra, bez reāliem prototipiem). Beigās Lielbritānijas valdība izlēma, ka vispiemērotākā būs AT16 ar vārdu A39 Tortoise, kuru pasūtīja 25 eksemplāros. Jau tajā laikā bija skaidrs, ka ātrāk par 1945.g. septembri tanki bruņojumā nenonāks (bet tad jau nezināja cik ilgi turpināsies karš). 

Tanks sanāca 10m garš, 3.9m plats un 3m augsts. Lielgabals bija 94mm, kurš pēc testiem spēja sašaut vācu tanku leopards no 1000m attāluma (tas ir ļoti labs rezultāts tam laikam). Pašam tankam bruņas bija  no 152mm līdz 228mm un tās varēja izturēt vāciešu 88mm šāviņus. Pateicoties šādām bruņām un lielgabalam, tad tanka masa sanāca 79tonnas, kas ļoti ierobežoja tā spēju pārvietoties. Tanka ātrums bija tikai 19.3km/h pa ceļu un aptuveni 6km/h "pa laukiem". 600zirgu V12 Rolls-Roisa dzinējs sanāca par švaku šādai masai un arī veicamais attālums bija tikai aptuveni 140km. Vēl tankam bruņojumā bija 7.92mm ložmetējs. Komanda sastāvēja no 7 cilvēkiem (komandieris, tēmētājs, ložmetējnieks, divi lādētāji un vadītājs ar palīgu).

Karam beidzoties 1945.g. maijā paspēja izgatavot 6 eksemplārus. Vienu no tiem aizsūtīja uz fronti izmēģinājumiem, bet tā kā karš beidzās, tad šo tanku ražošanu pārtrauca un reāli armijas bruņojumā to nepieņēma.

Es šo tanka modeli nopirku, jo pagājušā rudenī bija laba cena un man tas iepatikās vizuāli. Citādi ņemot, tas tomēr ir vecs izlaidums - 2012.gads. 



Laikam tāpēc, ka vecāks modelis, tad instrukcija ir melnbalta, nav kā dažiem pēdējiem modeļiem tā bija krāsaina. Bet kopumā izskatās viegli saprotama (nevar salīdzināt ar Zvezda un Dragon instrukcijām). 








Lai labāk saprastu krāsojumu, tad viena lapa ir krāsaina:

Apakšējā "vanna" un korpuss:





Uz korpusa smuka faktūra. Te vienīgi pie ķēdēm būs liels darbs, jo katrs posms ir atsevišķi (un uz katru ķēdi jāizmanto 62 daļas):



Nu un tālāk pārējās plastmasas detaļas. Par tām kaut ko vairāk varēs pateikt, kad līmēs, bet vizuāli ir ok:









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...