Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2024. gada 14. septembris

Tadžmahals - Taj Mahal

 Tā kā dzīvajā Indiju apmeklēt neplānoju (man nesimpatizē karsts klimats, cilvēku pūļi, netīrība), tad izlēmu, ka uzbūvēšu sev to mājās - ne jau īstu, bet no ķīniešu Lego analogiem. Šie ir laikam mini bloki, jo mazāki par Lego. Pirku aliexpress par aptuveni 30 EUR pirms nepilna gada. Ja redzat, ka Aļikā raksta, ka tagad ir mega atlaide no 100EUR uz aptuveni 30, tad tam neticiet - šāda aptuvena cena ir visu laiku :)

Ražotājs norādīts LeleBrother un pirmo reizi esmu patīkami pārsteigts, ka šis ražotājs detaļas ir salicis normāli sanumurētos maisiņos. Atver vienu un tur ir detaļas piemēram 2 līdz 3 soļiem, pēc tam ņem nākamo. Ja būtu kā parasti šiem ķīniešu modeļiem neloģiski sapakots, tad te būtu daudz smagāk jāstrādā un jātērē laiks ar detaļu piemeklēšanu. Kopā ir ap 4036detaļām un man tas prasīja aptuveni 3 nedēļas (ne jau visu laiku bet apmēram  divus līdz trīs vakarus nedēļa pa kādai 1,5-2,5h).

 



Instrukcija diezgan labi saprotama, nedaudz bija problēmas pie torņu stellēšanas. Jo tur detaļas ir 4 torņiem un bija pamatīgāk jāiedziļinās, lai saprastu kā ko salikt.


Nu un tālāk tad bildes no dažādām montāžas stadijām līdz gatavam modelim.
















Kopumā modelis ir ok. Protams, ir nelieli brāķīši, bet tie baigi nelec acīs. Manā modelī lielākā problēma bija, ka divas detaļas (kas atveido kolonnas) bija bojātas. Viena tāda saskrāpēta, to ieliku mazāk redzamā vietā, bet otra pilnīgi deformēta un nelietojama. Un pie tam, šāda detaļa nebija rezervē, līdz ar to vienam tornim šī detaļa nav pielikta. Kaut gan citas detaļas neliela čupiņa palika rezervē, šo nebija ielikuši. Bet kopumā esmu apmierināts ar pavadīto laiku pie montāžas un varu šo modeli arī citiem iteikt.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Tadžmahals - Taj Mahal

 Tā kā dzīvajā Indiju apmeklēt neplānoju (man nesimpatizē karsts klimats, cilvēku pūļi, netīrība), tad izlēmu, ka uzbūvēšu sev to mājās - ne...