Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 5. decembris

Tamiya-Japan Light armored vehicle-part.1-unbox

 Kā nākamais projekts pēc vācu otrā pasaules kara bruņu transportiera, man būs Tamiyas ražotais Japānas armijas transporta līdzeklis. Tamiya pirmo reizi to izdeva 2004.gadā un pēc tam vairākas reizes uzlaboja ar jaunām detaļām un pārpakoja. Šāds pēdējais uzlabojums bija 2019.gadā un manā rīcībā esošais modelis tad arī ir izdots. Kā redzu uz virsbūves, tad tā nāk no 2004. gada :)

Ja par pašu modeli, tad pēc PSRS izjukšanas un aukstā kara beigām Jāpānai radās vajadzība pēc viegla bruņota transporta līdzekļa, kuru pielietot iespējamos terorisma draudu gadījumos, vai arī piemēram, kad izceļas kādi nemieri un reliģiskas nesaskaņas. Tā 1997.gadā tika šāds auto izgudrots un 2002.gadā sāka ražot un lieto līdz pat mūsdienām. Auto ir lietojuši arī miera uzturēšans misijās Irākā un citur. 

Atradu tehniskos parametrus: garums 4.4m, platums 2.04m un augstums 1.85m. Svars ir iespaidīgs, 4.5 tonnas. Auto ir aprīkots ar 160 zirgu dīzeli un maksimālais ātrums ir 100km/h. Nobraukums starp uzpildēm ir norādīts dažādos avotos dažāds- sākot ar 200 jūdzēm līdz 500km.  Komanda ir 4+1, kur piektais kareivis ir izvietots pie ložmetēja.

Nu tad tālāk bildes no komplekta:




Instrukcija ir melnbalts "palags", bet viss izskatās labi saprotams:






Līdzi nāk arī neliels apraksts un krāsojuma paraugi:


Vēl ir tradicionālās uzlīmes un papildus sudraba krāsas uzlīmes - pieļauju, ka tās varētu būt vajadzīgas uz spoguļiem? Varbūt arī lukturu iekšpusē? To redzēsim, kad sākšu būvēt un iet cauri visam pa soļiem:

Konstrukcija ir interesanta, vismaz man tāda līdz šim nav trāpijusies - ir metāla rāmis uz kura būs pārējās platsmasas detaļas jāskrūvē un jālīmē:


Tālāk pārējās detaļas:




Caurspīdīgās detaļas logiem, lukturiem utt:

Riepas un skrūves:

Virsbūve no 2004.gada:


Detaļas tā aptuveni uz aci piemetot ir kaut kas līdz 200. Bet tā kā ir daudz sīkumiņi un tas ir auto (ar papildus darbu pie salona izbūves un dažādiem krāsošanas darbiem pa posmiem), tad laiks būs diezgan daudz jāvelta. Vienīgais, kas man uzreiz nepatīk, ka šim komplektam nenāk līdzi maksas logiem :(











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...