Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 25. decembris

16x16 LED paneļa eksperimenti

 turpinot pirms divām nedēļām iesāktos eksperimntus ar LEdiem, tad šoreiz to pašu audio analizatoru pamēģināju uztaisīt uz 16x16 LEd paneļa (LED ar adresēm).

Links uz Gyver izstrādāto shēmu un programmu: alexgyver.ru

Tātad, kas ir nepieciešams:

-LED panelis (bildē panelis ir ar LED uz leju, lai redzētu pārējās detaļas);

-Arduino nano;

-mikrofons;

-barošanas bloks, es izmantoju 5V 3A, kas pie lielāka LED skaita ir par maz.

-dažādi vadiņi, štekeri utt.
 

Nu un video, kā tas izskatās: youtube

 

Tā kā šis projekts man nelikās baigi vinteresants, ka būtu jāsaglabā nākamajām paaudzēm :D, tad nolēmu to pārtaisīt. Izdomāju uztaisīt ar to pašu programmu, kas man ir LED eglīšu virtenē un paskatīties, kā tas izskatās, kad lampas ir kompakti panelī :)

Sacīts - darīts, nedaudz jāpārlodē vadi, jāaizstāj mikrofons ar pogu un jāielādē LED virtenes programma no Alex Gyver lapas. Tāds nu tad ir otra eksperimenta rezultāts (diemžēl šādas lampiņas ir grūti nofilmēt, jo krāsas nenododas tik labi. Filmējot pašam acis žilbst un arī kamera ntiek galā, pat neskatoties uz to, ka uz paneļa uzliku savu veco karstumizturīgo silikona lodēšanas paklājiņu :) : youtube

Secinājumi. Padarboties interesanti, bet praktiska pielietojuma tāpat šim nebūs un kādreiz atkal uz kaut ko tiks pārtaisīts. Tā kā gandrīz visu laiku lampiņas ar lielāku vai mazāku spilgtumu deg, tad panelis diezgan silst un 15W barošanas bloks paliek pamatīgi karsts - vajag jaudīgāku barokli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...