Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 12. decembris

Dragon-M60 Patton-part.1-unbox

 Kamēr esmu iesācis darbu pie japāņu vieglā bruņu auto, tikmēr jau iepazīstināšu ar nākamo plānoto projektu. Tas būs Dragon ražotais M60 Patton tanks. Dragon arī ir slavens modeļu ražotājs, bet man šis būs pirmais modelis no šī ražotāja. Šo modeli izdeva 2015.gadā, bet 2016. gadā vēl kaut ko uzlaboja. Ja protams palasa tanku fanātu komentārus vai paklausās video atsauksmes, tad kopumā ir ok, bet pie vairākām detaļām viņi piesienas, ka tās tomēr esot savādākas, nekā reāli bijušas. Bet, tas ir fanātu viedoklis. Man kā vienkāršākam cilvēciņam galvenais, lai viegli salīmēt un ir daudz maz līdzīgs šim tankam :)

Ja par pašu tanku, tad šis bija ASV pamata tanks sākot ar 60tajiem gadiem. Izgudroja 1957.gadā, sāka lietot 1960. gadā un lietoja līdz pat 1983.gadam.

Interesanti, ka šo tanku saukt par Patton nav nekāda pamata. Vienīgā saistība ir tāda, ka to izstrādāja par pamatu ņemot 48 Patton modeli. Vienkārši tāpēc, ka dizainiski bija līdzīgs Patton tankam, arī šo tā turpināja saukt.

Ar stobru tanks bija gandrīz 10m garš, ap 3.2m augsts un 3.63m plats. Svars grozījās no 46 līdz 49 tonnām (atkarībā no modifikācijas jeb paaudzes). Sākumā lielgabals bija 105mm, bet vēlāk bija modifikācija ar 152mm lielgabalu. Dzinējs bija 750 zirgi un tas pa ceļu ļāva sasniegt 48km/h ātrumu, bet bezceļā līdz 19km/h. Ar vienu uzpildi varēja nobraukt ap 500km.



Instrukcija:






Uzlīmes, ļoti mazas metāla detaļas un neliela trosīte. Skopuļi :)

Ķēdes ir gumijotas. No ārpuses izskatās labi, bet iekšpusē ir nelieli nospiedumi - būs jāskatās, vai tos varēs redzēt un būs jāslīpē, vai arī derēs tāpat:

Dažas caurspīdīgas plastmasas detaļas:

Nu un pārējās detaļas:








Man patīk kā izskatās, korpuss, tornis un tā detaļas - tāds dabīgs pārklājums:



Vēl līdzi nāk tāda gumijota pāreja no torņa uz stobru, lai tanks izskatītos līdzīgs oriģinālam. Redzēs, kā būs ar tās ielīmēšanu un krāsošanu:








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...