Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2021. gada 9. decembris

Revell-Sd.Kfz.251/1 Ausf.A-part.2

 Pa dažiem vakariem modelis ir praktiski gatavs. Ir tāda nelila vilšanās sajūta, bet par to tad lasiet zemāk.

Pats sākums:


Daļēji taisu piekari. Kā vēlāk atklājās, kaut kādu neizskaidrojumu dēļ vēlāk atkal ir pa vairākām reizēm pie piekares jāatgriežas. Nav skaidrs, kāpēc visu nevar salikt pēc kārtas? Jo, ja kaut ko neesi salicis pareizi, tad pēc ilgāka laika tur atgriežoties, vairs neko nevarēsi pielabot un problēmu novērst.

Daļēji gatavs dzinējs:


Vēl šis tas tiek pielikts virsbūvei un tad atkal atgriežamies pie dzinēja...



Tagad augšējā korpusa daļa jāapaudzē ar detaļām:


"Sapārojam virsbūvi":


Pieliekam riteņus ar ķēdi un melnais būvniecības darbs ir aiz muguras:




Ja skatāt uzmanīgi bildes, tad noteikti ievērosiet, cik daudzās vietās ir kaut kādi defektiņi, šķirbas, plastmasa ar nelieliem robiem utt. Jā, kad liek kopā, tad atklājas daudz nepilnības detaļām. Bija pat situācija, kad viena detaļa jāuzliek uz otras, speciāli izgatavotās divās iedobēs, bet, virsū liekamā detaļa ar stiprinājumiem ir par īsu... nu kā tas var būt? Laikam tas ir tādēļ, ka ražotājs saliek savu veco izstrādājumu kopā ar cita ražotāja detaļām un tad rodas neprecizitātes :( Vēl pilnīgi jocīgi liekas, ka piemēram, uzlīmē kaut kādu smalku detaļu uz korpusa augšpuses, bet nākamajā solī Tev liek modeli apgriezt riņķī un kaut ko likt apakšā. Kāpēc? Nevar tā uzreiz apgriezt, tagad augšējās neizturīgās detaļas dēļ ir jādomā uz ko modeli balstīt, lai to detaļu nenolauztu. Labāk būtu, ja secīgi visu izdarītu vienā pusē un pēc tam taisa otru.

Vēl kaut kā jocīgi sanāca, ka viena ķēde man ar tādu nelielu iestiepšanu derēja, bet otra bija jāapgriez par 2.5 posmiem. Žēl ka sākumā ķēdes nesamērīju, jo šaubos, ka varēju tik neprecīzi pielikt piekari, ka rodas tādas nobīdes (nevienam iepriekšējam modelim tā nav bijis).

Ja modeli gribētu novest līdz labākam izskatam, tad būtu ļoti daudz jāšpaktelē un pēc tam pamatīgi jākrāso. Tā kā modelis mani būvniecības laikā "nokaitināja" :) un tam ir daudz sīku detaļu, kuras bērns noteikti ātri aplauzīs, tad nolēmu, ka vairāk līdzekļu šajā modeli neieguldīšu, bet došu, lai dēls pats krāso un spēlējas. Vismaz netērēšu savas krāsas un laiku :) Dēls protams priecīgs par modeli un iespēju krāsot :)

Beigu beigās varu teikt, ka šo modeli nevienam nerekomendēju. Pat neskaoties, ka ir zema cena (īpaši atlaišu periodā), labāk izvēlaties kādu citu modeli.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...