Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 29. augusts

Tanks T55 part 3

 Šodien turpinu montāžas darbus. Sākumā jāpieliek riteņus un jāuzliek ķēdi. Ķēde ir no diezgan cietas plastmasas, tādēļ tā ir no vairākiem posmiem jālīmē virsū uz riteņiem. Diezgan čakarīgi :)

Tālāk līmējam virsējo paneli:

Turpinājumā tanks tiek apaudzēts ar dažādiem dekoriem - degvielas bākas, kannas, motora pārsegi utt.:

Tālāk nāk visādi āķīši un citi sīkumi. Šie āķi vēl ir salīdzinoši lieli, bet bija detaļas mazākas par 1mm... dažas no tām beigās izlēmu nelikt virsū , jo nelikās, ka baigi uzlabos izskatu, var tikai sabojāt ar līmi vai, ja vēlāk nokritīs nost.

Vēl visādi papildus "loriņi"

Tālāk jābūvē tornis:

Kad pieliek vēl dažas detaļas un stobru, tad jau sāk izskatīties pēc tanka:

Ložmetējs jāuzbūvē no šādām sīkām detaļām - murgs. Es visādīgi izmēģinājos, bet ne visas grib labi turēties. Kontaktvirsma ir tik maza, ka vienkārši neķeras klāt un šādus sīkumus nevar ar lenti pietīt vai kaut kādām spailēm, lai kārtīgāk pieķeras. Beigās izlēmu dažas mazās neuzlikt.

Nākamajā reizē jāpabeidz montāža un vēlreiz jāpārkrāso. Nu un būs jāmokās ar uzlīmēm. Tās ir tik sīkas + līmēšana notiek ar ūdens palīdzību, ka vēl nezinu, kā tas viss sanāks :)

Es šoreiz biju izlēmis daļu detaļu nokrāsot + tanka pamatdetaļas nokrāsoju, jo baidījos, ka vēlāk netikšu klāt visam, bet tomēr neesmu pārliecināts vai tā ir pareizi. It kā nelielās detaļas arī instrukcijā iesaka krāsot (it sevišķi, ja tās ir citā krāsā). Bet, kad izgriez detaļu no rāmja + dažreiz vajag pielīdzināt kanti, tad atkal paliek gaiša mala, kas atkal būs jākrāso. Tāpat, ar krāsu aizķīp ciet kaut kādas gropes un caurumi, kur pēc tam kaut kas jāstiprina un atkal ir problēmas. Nezinu, kā ir labāk...







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...