Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2021. gada 26. augusts

Tanks T55 part 1-unbox

 Pēc tam, kad brīvdienās saliku to kartona kuģi var teikt, ka ierāvu āķi lūpā :) Atcerējos 80to gadu beigas, kad biju ciemos pie attāla radinieka un līmēju kaut kādas vienkāršas padomju lidmašīnas. Un tagad radās interese pamēģināt kaut kādu mūsdienīgāku modelīšu komplektu.

Izraku cauri internetu - iespējas ir bezgalīgas. Galvenais jāskatās, kas īsti interesē, cik liela ir katram pacietība (jo ir teiksim ļoti sarežģīti kuģi, kurus taisa no koka detaļām un tur pašam ir šīs detaļas jāpiedzen pēc izmēriem), cik esi gatavs iztērēties un ko var pie mums uz vietas iegūt (lai nebūtu jāgaida ilgstošas piegādes no citām valstīm). Mana izvēle krita uz plastmasas modelīti no Revell (kuri tiek pozicionēti, kā daudz maz normāli komplekti iesācējiem). Pie tam, tos var nopirkt veikalā 220.lv, daļa ir uzreiz nākamajā dienā pieejama, bet tos, kurus tirgo cits tirgotājs šajā platformā var saņemt pēc dažām dienām.

Kastē iekšā ir instrukcija, detaļas un uzlīmes. Jāatzīstas uzreiz, kaut kā es izvēloties šo modeli, nepiefiksēju, ka šis komplekts ir bez līmes un bez krāsām (virknei citu, kurus skatījos, komplektā viss bija). Tā kā palaidu to garām, tad tagad jāgaida, kad piegādās man līmi. Dēls jau tagad katru dienu prasa, tēti, līmi nopirki? Nevar sagaidīt, kad liksim kopā :)

Ieskatam no instrukcijas, kāds var sanākt gala rezultāts. Ja grib taisīt vēsturiski precīzi, tad šādi tanki ir bijuši 3 valstu bruņojumā. Nu un atbilstoši, tad nedaudz atšķiras detaļas, krāsojums un uzlīmes:

Komplektā ir 149 detaļas:

detalizācija ir laba:

Nu un komplektā esošās uzlīmes:

Tagad gaidu līmi un plānoju, kā šo tanku varētu nokrāsot. Ir kādas idejas, ar kādām krāsām to labāk paveikt? Revell parasti komplektos nāk krāsas uz ūdens bāzes. Youtubē esmu redzējis, ka daudzi izmanto tā saucamo air brush. Kur Latvijā, ideāli, ja Liepājā var nopirkt krāsas priekš air brush?

P.S. Redzēs, kā būs ar manu pacietību... jātrenē :)







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...