Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 22. augusts

3D puzlis - kugis

 Nesen dēls man pasīja, ka vēlētos pirātu kuģi. Vakar, kad pirku Zvaigznes grāmatnīcā grāmatas, ieraudzīju, ka ir šādi 3D puzļi. Sacīts darīts, ja vajag, tad jāpaņem un jāmēģina salikt :)

Teikšu uzreiz, tas kas tur uz kastes rakstīts, ka viegli salikt, nevajag līmēt utt ir pilnīgas muļķības. Nekas viegls tur nav. OK, pagaidām vēl neko neesmu salīmējis, bet diez vai ilgi turēsies tikai uz berzi vien kopā.

Iekšā ir vairākas kartona plāsknes ar detaļām + kaut kāda tāda kā plastikāta, kā auduma plāksne ar burām. 


Sākumā paņēmu vieglāko daļu - saliku statīvu:

no šīm detaļām vajadzētu sanākt kuģa ķīlim:

Nu un par brīnumu, sanāca arī :)

Pēc tam nākamais solis no šīm detaļām ir jāsaliek kuģa ribas un klājs:

Šis arī nebija tas sarežģītākais solis:

Bet pēc tam sākas šausmas ar kuģa apšuvi - detaļas īsti negrib turēties, visu laiku maucas nost no dažām kartona tapiņām, kurām tās ir jānotur vietā. Nu bet kaut kā to uzmocīju:

Nu un turpmāk paliek tikai grūtāk - jāsataisa masti ar burām un kartona vantīm. Buras ir diezgan cietas un visu laiku cenšas nomaukties no kartona tapām. Vantis arī sānos negrib turēties + papildus plēš nost korpusa apšuvumu. Pēc kārtīgām mocībām viens masts ir vietā un tagad vismaz pēc burinieka sāk izskatīties:

Nu un tāpat ir jāmokās, kamēr vēl uzliek otro un trešo mastu. Pamācībā bija teikts, ka salikšanai vajag kādas 200-220minūtes. Man aptuveni pēc 180min izdevās pabeigt.



Ko es varu par to visu pateikt - detaļas nav daudz, bet ir grūti dabūt visu, lai turas kopā. Man tagad arī tā uz goda vārda tas turas :) Kad dēls paspēlēsies, gan jau nāksies kaut ko līmēt :)

Tāpēc, ja Jums nav dzelzs nervi, lai cīnītos ar nepaklausīgu kartonu, tad šo labāk neņemiet. Es no bērnības atceros, ka krievu laikos bija līmējamas plastmasas lidmašinas, tanki utt. Es laikam labāk kaut ko tādu citreiz mēģinātu salikt, nevis atkārtot šādu kuģa modeli.











 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Revell-Porsche_Diesel_Junior_108-part.1-unbox

 Šoreiz ieskats Revell ražotajā Porsche Diesel Junior 108 modeļa kastē. Revell šo modeli ražo kopš 2017.gada un 2021.gadā sadarbībā ar Farmi...