Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 21. augusts

H.Morisa-Aušvicas tetovētājs

 Šodien manās rokās nonāca šī grāmata. Tā kā man lūdza pēc iespējas ātrāk atgriezt atpakaļ, tad to arī dažu stundu laikā izlasīju.

Man no sākuma bija radies iespaids, ka šis romāns būs baigi patiesais, jo balstīts uz viena ieslodzītā stāsta. Bet, tomēr tas ir tikai romāns. Kaut kas ir paņemts no patiesiem avotiem, bet kaut kas arī piedzejots klāt. Pārāk jau nu veiksmīgi varonis iziet cauri visām problēmām koncentrācijas nometnē. Pilnīgi neticas, ka varētu veikt šādus pārkāpumus un nesaņemt kā minimums lodi. Tāpat arī tas attēlojums, ka krievu kareivji katru dienu maksā sievietēm par seksa pakalpojumiem... man bija priekšstats no citiem aprakstiem, ka tas viss notika piespiedu kārtā bez atlīdzības. Var jau būt, ka bija arī šādi gadījumi, kad par pakalpojumiem maksāja, nevis nostādīja fakta priekšā.

Protams, tie laiki ir bijuši drausmīgi. Pat mūsu laikos, kad tur biju ekskursijā pārņem nepatīkamas izjūtas. Ne tikai šīs ēkas, laikam visas vietas enerģētika ir tāda nomācoša. 

Domājiet paši, vai jums vajag šo grāmatu lasīt. Man nekā patīkama, pozitīva pēc tās nepalika atmiņā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...