Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 20. marts

S.Loiko-Lidosta

 Visa šī Krievijas -Ukrainas kara rezultātā kaut kur ziņās pavīdēja, ka Sergejs Loiko ir iestājies brīvprātīgo rindās Ukrainā. Tad arī izlasīju par 2016.gadā izdoto grāmatu Lidosta:

Šo grāmatu biju redzējis veikalā jau agrāk, bet pirms tam kut kā nebija uzrunājusi. Bet tagad visa iespaidā un palasot atsauksmes nolēmu nopirkt.

Romānam par pamatu ir ņemti reāli notikumi Ukrainā, Krimā, Dombasā, Luhanskā + autors to ir papildinājis ar galveno varoni žurnālistu-fotogrāfu. Protams, to var uztvert kā vienkārši romānu, mākslu. Bet, ņemot vērā, ka autors tiešām ir pavadījis vairākas dienas tieši frontes līnijā zem apšaudēm, tad tajā ir daudz reālu lietu. Tāpat, jau tajā laikā ir aprakstīts tā cilvēciņa, kurš sevi uzskata par caru un PSRS atjaunotāju vājības, uzvedības stils. Romānā sakrīt ainas ar to, kā krievu armija uzvedās 2014.gadā un kā uzvedās tagad. Tā kā ir interesenti palasīt. Un, ņemot vērā grāmatas demokrātisko cenu (kaut kas virs 7EUR), tad varu to visiem rekomendēt.

Nobeigumā gribu nocitēt, to ko autors raksta jau uz grāmatas vāka "Galvenā grāmata par karu, kuram nevajadzētu būt, un par varoņiem, kuri gribēja dzīvot, taču mira". Tāpat ir tagad - šis ir karš, kuram nemaz nevajadzēja būt, bet viena vai varbūt dažu cilvēciņu ambīciju dēļ, tas tomēr ir :(


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...