Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 6. februāris

Tamiya-Jagdtiger_Early.p_part.1-unbox

 Iepazīstināšu ar vēl vienu nākotnes projektu - Tamiya Panzerjager "Jagdtiger" Early producion. Modelis ir izdots 2008 gadā. It kā 2013.gadā ir iznācis uzlabots modelis ar fotogravētiem elementiem, bet, kad pirku šo, tad citu veikalā neredzēju.

Ja par pašu tanku, tad frontē radās pieprasījums pēc jaudīgāka ieroča, lai iznīcinātu pretiniku tankus. Pirmie eksemplāri ar 128mm ieroci sākās 1942.g., bet pirmie prototipi tika izstrādāti 1943.g. beigās. Viens no tiem bija Porsche ražojums, otrs Henschel. Kā piemērotāku atzina Henschel piekares konstrukciju un 1944.gadā piemie tanki bija gatavi. Ja var ticēt dažādiem avotiem, tad kopā tika izgatavoti aptuveni 80-88 modeļi (pie tam kādi 10gad Porsche ražojumi). Nosaukumu iedeva Jagdtiger, kas aptuveni tulkojas kā medījošs Tīģeris (iespējams tāpēc, ka tas tika uzbūvēts uz Tiger II bāzes, pastiepjot to garumā).

Bruņas bija 20-25cm, ko nespēja neviens tā brīža tanks cauršaut. Svars gandrīz 72tonnas, garums ar stobru virs 10metriem. Ātrums ļoti mazs - citur minēts, ka ap 20km, bet citur, ka 34km/h. Darbības rādius ar vienu bāku arī neliels - no 80 līdz 120km, atkarībā no apvidus. Ņemot vērā to, ka tik maz tika saražoti + visbiežāk tehnikas pašas salūza (dēļ lielā svara), tad lielu iespaidu uz kara gaitu neatstāja. Vācieši, nespējot ar šo tehniku ātri atkāpties bieži paši uzspridināja kaujas mašīnas, lai tās nenonāktu ienaidnieku rokās.




Instrukcija jau pierastā melnbaltā:






Ir arī krāsainas bildes ar 5 krāsojuma variantiem:




Komplektā ir tradicionālās gumijas ķēdes... bet, ir patīkams pārsteigums - tālāk redzēsiet, ka ir arī līmējamas plastmasas ķēdes:

Uzlīmes un foto gravētās restes:

"Vanna" :)


Virsbūve ir viena diezgan liela detaļa:


Riteņi un piekares detaļas:


Jau pieminētās ķēdes, pie tam ar ieliekumu, jācer, ka izskatīsies dabīgi:


Nu un pārējās detaļas:


Kā redzams, uz detaļas interesants reljefs.











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...