Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 6. februāris

Italeri_Peterbilt_Model_378-part.2

 auto montāžai vajadzēja aptuveni pusotru nedēļu. Daudz laika paņem krāsas žūšana un sarežģītā hroma detaļu piemērīšana un pielīmēšana. Te nav daudz ko rakstīt, labāk skatāmies bildes.

Sākam ar šasiju:




Priekšējie riteņi ir grozāmi, par to paldies:


Dzinēja bloks, kas vēlāk jāapaudzē ar detaļām:

Salons un panelis:


guļamā kabīne ir gatava:


Krāsoju dzinēju:



Dzinēja montāža rāmī un tālāk vēl nedaudz papildus detaļas:



Salonā uzlīmēju uzlīmes un salieku kabīni:


Riteņi:




 Tālāk viss ir jāapaudzē ar hroma detaļām.Pirmkārt, hroms ar līmi praktiski nelīp, ir jāslīpē nedaudz nost. Ja pārcentīsies, tad atkal baigi nesmuki izskatīsies. Otrkārt, hroma detaļas ir ļoti resnas, tās nekur īsti neder paredzētajās vietās. Treškārt, ja hroma detaļas jāsaliek no divām daļām, tad tāpat pa vidu paliek šuve... lai no tās izvairītos, tad vienīgais variants būtu visu hromu kasīt nost, līmēt kopā špaktelēt un pēc tam domāt, kā to visu atkal nohromēt... neiespējamā misija. Tāpēc, lai jau paliek tās šuves :(





Kopā ar piekabi:



Lai būtu priekšstats par izmēru, tad pieliku blakus 1:35 izmēra tankus:

Kopumā modelītis ir ok, ja neskaita tās hromētās detaļas. Vēl vienīgi varētu piebilst, ka baigi rupji nostrādāta šasija un tur ir šuves. Fanātiem tās ir beigas, negulētas naktis un daudz darba stundas to visu slīpējot un špaktelēejot, bet es uzskatu, ka tas ir neredzamā vietā un nav tik aktuāli :) Vēl nepatika, ka riteņi negriežas. Ok pluss ir, ka priekšējā ass grozās, bet kāpēc nevarēja uztaisīt, lai visi grieztos?

Nu un kā redzat, krāsojumu izdomāju atšķirīgu no instrukcijas. Man ļoti patīk šī zilā krāsa, bet, lai nebūtu viss zils, tad guļamo kabīni izdomāju nokrāsot melnu. Piemērīju uzlīmes uz sāniem, bet sapratu, ka bez tām svītrām izskatās labāk, tāpēc tās nelīmēju.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...