Lapas

Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2021. gada 19. oktobris

Zvezda_MI-24P-part.2

 Var teikt aptuveni pa diviem vakariem salīmēju. Sāksim no sākuma:

Iesākam dzinēju:

Panelis tik sīks ar uzlīmēm, ka grūti ko saprast :)

Kā jau pie kaimiņiem pierasts, tad man piloti būs zaļie cilvēciņi :)

Sānu panelis:

Turpinām, turpinām, turpinām:




Hmm, kas šie ir ieplūde vai izpūtēji?

Durvis... un rokturis tik sīks, ka knapi var paņemt un pielīmēt.

Beigās izlēmu, ka durvis tomēr vaļā neatstāšu, lai bērnam ir mazāk ko nejauši nolauzt. Te jau šis un tas korpusā ielīmēts:

Saliekam kopā:

Pieliekot spārnu ar ieroču turētājiem, jau pavisam efektīvi izskatās. Vienīgi kaut kur sākumposmā ir pielaista kāda neprecizitāte un detaļas tālāk kopā labi nesaguļ - veidojas šķirba starp korpusa paneļiem. Iespējams, ka grīda nedaudz sašķiebās, jo gandrīz pašā sākumā tika līmēta kopā no divām detaļām, pie tam to nevarēja uzlikt uz līdzenas virsmas, lai pati zem sava svara nokalst... tagad vairs neko neizdarīt, bet pamazām būs jāaizšpaktelē:

Bumbas, bumbiņas:

Te ir jau viena kārta nošpaktelēta un baigi nomocījos ar stiklu - tas no kaut kādām 5 vai sešām daļām dažādōs leņķos bija jāsalīmē. Nu baigi apšaubāma inženiertehniskā doma, kāpēc nevarēja, no mazāk daļām to izveidot? 

Ložmetējiem stobri bija no divām detaļām kopā jāsabīda, arī tāds savdabīgs risinājums:

Nu un te ir gandrīz gatavs, tikai vēl dažas detaļas vēlāk jāpieliek + jānoslīpē un jānotīra pirms krāsošanas:


Krāsošanu es neveikšu, jo vienojos, ka dēls pats krāsos, kā patīk :) Krāsojums diez vai būs kā visiem pierasts, tāpēc labāk to nemaz nerādīšu :)


Kopumā par šo komplektu. Kā jau teicu, izskatās, ka ražotājs ļoti spieda uz detaļu skaitu. Jo citādi es nevaru izskaidrot, kādēļ teiksim logu stikls no tik daudz detaļām jātaisa? Kādēļ stobri jāsarežģī no divām daļām? Grīda divdaļīga, kas pēc tam var radīt problēmas? Arkveidīgas detaļās arī no divām daļām, pie tam šajā mazajā mērogā ir grūti kopā saliekamas pareizajā leņķī un vēl pēc tam jādabū kopā ar pārējo helikopteru. Vēl likās jocīgi, baigi iespringu uz alonu, detaļām, bet pēc tam salikeot kopā gandrīz neko no tā neredz :(

Ja ir vēlēšanās iegūt lētu, bet sarežģītu komplektu, tad droši pērciet! Ja gribas kaut ko vienkārši, ērti salikt, tad labāk skatāties uz kādu lielāka mēroga modeli un  kādu labāk pazīstamu ražotāju. Veiksmi visiem!















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...