Lapas

Meklēt šajā emuārā

otrdiena, 2021. gada 29. jūnijs

Kyosho Mini Z upgrade (LED lights, Gyro)

 Šodien beidzot saņēmos nedaudz apgreidot savu Mini Z modelīti. Ir sagādātas LED gaismas un Gyro modulis, kam teorētiski vajadzētu uzlabot vadību sānslīdēs.

Japāņi raksta, ka modeļi ir piemēroti LED gaismu instalēšanai... nu par to gribētos nedaudz sīkāk. Es sākumā domāju, super, tad jau tikai jāpielīmē LED gaisma pie luktura un smuki spīdēs cauri, bet nekā nebija. Te es bildē iekšpusē ielieku LED un nākamajā bildē redzams, ka ārpusē nekas nav redzams :(


Tāpat aizmugurē, vispār nav paredzēta vieta, kur to LD ielikt.

Tad nu nācās kaut kā savam to visu risināt :) Japāņiem viss turās uz termolīmi, tāpēc plēsu to ārā. Plēšot ārā, diemžēl arī tie smalkie plastmasas "puļķīsi" nolūza un lukturi vietā perfekti iesēdināt nebija iespējams.

Pašā lukturī sākot ar 1.5mm un beidzot ar 3mm urbi izveidojumu urbumu priekš 3mm LEDa:

Tālāk sarežģīti bija visu lukturi ielikt smuki atpakaļ un pielīmēt. Jo, pirmkārt jāieliek caurspīdīgais luktura plastmasa (kas visu laiku cenšas izkrist), tad lukturis ar LED un tad to jācenšas salīmēt. Es sākumā domāju, lai LED vads nelauž lukturi ārā, kāmēr līme ir silta, likšu tikai lukturi atpakaļ. OK, ielīmēju. Tad ieliku LED un domāju pielīmēt luktura apakšējo kanti +, lai LED nekrīt ārā, bet rezultātā laikam viss atkal uzsilst un lukturis vairs vietā neturas. Tāpēc visu ir jācenšas izdarīt vienā piegājienā, neskatoties uz to, ka no karstās līmes deg pirksti :)

Aizmugurē sākumā domāju, varbūt izdosies no lukturiem nokasīt nost to hromēto slāni un tad cauri tiem spīdēs gaisma, bet tas nestrādāja, jo luktura plstmasa visa ir hromēta. Tad domāju, varbūt taisīt caurumus lukturos un likt LEDus iekšā, bet apdomājot, likās, ka tas būs baigais kolhozs. Beigās paliku pie tā, ka LEDus ar līmi piestiprināju pie jumta, lai tie būtu redzami pa aizmugurējo tonēto logu. Arī jau tāds kolhoza variants, bet man likās, ka labāk, nekā sabojāti lukturi.

Tad nu gala rezultāts ir šāds:



Gyro moduli, salīdzinot ar LED, ielikt nav nekādu problēmu. Jāpievieno kontakts un jāieskrūvē speciālā nodalījumā (bildes pirms un pēc):


Tagad tik jātrenējas braukāt.

P.S. Vienu dienu ar dēlu bijām izgājuši laukā pa līdzenu asfaltu pabraukāt ar Mini Z un ar WLtoys K989 (abi ar drifta riepām). Nu Mini Z tādā plašumā ir salīdzinoši viegli kontrolējams. Savukārt WLtoys ir daudz ātrāks un visu laiku mēģina kaut kur izslīdēt, sagriezties, pat ja to tajā brīdī nevēlies. Nesalīdzināmas mašīnas un katra sniedz savu prieka devu :) Varbūt Mini Z jāpaspēlējas ar zobratiem, iespējams, ka ātrumu var pieaudzēt.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...