Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 12. jūnijs

LED matrica DIY

 Kad līst lietus, tad brīvdienā nekas cits neatliek kā kaut ko salodēt. Biju nopircis šādu LED matricas DIY komplektu - pirkts šeit: aliexpress


 Iekšā ir divas plates un čupiņa ar detaļām:


Sākumā salodēju vadības plati. Šoreiz lodēju bez jebkādiem fluxiem, kanifolija šķīdumiem vai citām palīglietām, tikai izmantojot vāciešu lodalvu ar kanifolija piedevu. Un šī piedeva pēc lodēšanas ir redzama uz plates. Bet lodējas diezgan viegli:


Tad salodēju LED paneli. Kā redzams, tad pilnam panelim diodes nepietika.

Man pašam nebija matētas diodes, bet caurspīdīgas.

Viss ir salodēts un ir iespēja iegūt sarkanu, oranžīgu vai zaļu gaismu:


Kā bildē redzams, tad viena diode ir brāķis, jo sarkanā gaisma viņai nedega (tā nebija lodējuma problēma). Parasti diodes pirms lodēšanas pārbaudu, bet šoreiz bija slinkums pārbaudīt un rezultāts na ļico :)

Citas nekādas funkcijas nav, tikai ar diviem slēdžiem var slēgāt gaismu. Tāpēc īsta pielietojuma šādam verķim nav. Laikam jālieto tieši tā kā rāda pārdevējs, ka ielodē kaut kādus burtus vai simbolus un pārējā plate paliek tukšā. Un tad ir kaut kāda jēga, ja tādus burtus saliek kopā vairākus. Bet tāpat apšaubāma lietderība, tāpēc nerekomendēju pirkt.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...