Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 27. jūnijs

J.N.Harari - 21 lekcija 21.gadsimtam

 

Šī ir trešā grāmata (par pirmajām divām jau iepriekš biju ielicis nelielus rakstus). Autors pieskaras ļoti daudzveidīgām tēmām un mēģina pastāstīt, kāda varētu būt mūsu nākotne.

Kaut vai piemēram - pieskaras reliģijām - reliģija arī ir tikai viena viltus ziņa. Terorismam. Izstāsta, kāpēc nav karu un domā, ka nākotnē tādiem teorētiski arī nevajadzētu būt. Izņēmums protams ir Krievijas agresija Ukrainā, bet tā arī ir ļoti apdomāta Putina politika un neteiksim, ka ļoti veiksmīga.

Tāpat interesanti bija par varu aprakstīts. Atļaušos nocitēt dažas rindas: Ja Jums rokā ir āmurs, viss izskatās pēc naglas; ja jūsu rokās ir liela vara, viss izskatās kā aicinājums iejaukties... Liela vara darbojas tāpat kā melnais caurums, kas izkropļo apkārtējo telpu.

Vēl interesantas pārdomas ir kaut vai par to, ja Jūs neko sliktu nedarāt, bet Jums piemēram ir kādas kompānijas akcijas (kaut vai tikai dažas), kas sagandē dabu utt, vai arī Jūs nesat par to atbildību un esat vainīgs?

Ļoti patika arī šis citāts: Kādam viedam vecam vīrām reiz jautāja, ko viņš ir sapratis par dzīves jēgu. "Nu", viņš atbildēja, "esmu uzzinājis, ka atrodos šeit uz zemes, lai palīdzētu citiem cilvēkiem. Taču neesmu vēl sapratis, kāpēc tie citi cilvēki šeit atrodas."

Grāmata, kas liek padomāt par dzīves jēgu, savu lomu uz zemes un kāda būs mūsu perspektīva. Iesaku, ja vēlaties paplašināt savus zināšanu apvāršņus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...